DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

IDB ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Informācijas centra amatpersonu par neizpaužamu ziņu izpaušanu privātpersonai 

Iekšējās drošības birojs Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošās tiešās pārvaldes iestādes -  Informācijas  centra - amatpersonu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu privātpersonai. 

Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka Informācijas centra amatpersona dienesta pienākumu pildīšanas laikā bez likumīga pamata kādai privātpersonai uzrādīja dokumentus un izpauda informāciju, kas paredzēta tikai Informācijas centra iekšējai lietošanai.  

Informācijas centra  amatpersonai kriminālprocesa ietvaros piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tajā skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu Informācijas centrā.  

Saistībā ar Informācijas centra amatpersonas veikto nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 329.pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu.  

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā. 

Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra tiešā pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcijās ietilpst atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījuši Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu (izņemot - Valsts drošības dienestu) nodarbinātie, kā arī ar vardarbību saistītus noziedzīgos nodarījumus, kurus pildot dienesta pienākumus izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm vai Ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI