DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Paātrināts Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas reorganizācijas process 

Šodien, 2. aprīlī, Ministru kabinets apstiprinājis grozījumus rīkojumā par Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) reorganizāciju, nosakot jaunu reorganizācijas beigu datumu – 2024. gada 1. jūliju. 

Sākotnēji LSPA integrēšana Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) bija paredzēta līdz 2026. gada 1. janvārim, taču šobrīd ir identificēti būtiski riski Atveseļošanas un noturības mehānisma granta pieteikumu finansējumu saņemšanai sakarā ar to, ka netiek īstenoti reorganizācijās plānā paredzētie pasākumi, kavējās dokumentu savstarpējā saskaņošana starp augstskolu pārvaldes orgāniem. Ņemot vērā to, ka investīcijas otrās kārtas mērķi ir sasniedzami līdz 2026. gada 30. jūnijam, reorganizācijas pabeigšana iepriekšējā termiņā nozīmētu paaugstinātu risku visu mērķu sasniegšanai un attiecīgi noteiktu trūkumu gadījumā pusgada periodā to novēršana varētu būt neiespējama, tāpēc reorganizācijas procesa paātrināšana ir uzskatāma par efektīvāku risinājumu Konsolidācijas granta un konsolidācijas plāna veiksmīgai īstenošanai. 

Pēc reorganizācija procesa noslēgšanas LSPA turpinās pastāvēt kā RSU struktūrvienība un īstenos studiju programmas akreditētajā studiju virzienā "Veselības aprūpe” un "Izglītība, pedagoģija un sports", pārņemot no LSPA darba tiesiskās attiecības ar studiju programmu īstenošanā iesaistīto akadēmisko un vispārējo personālu un saglabājot saistības ar studējošajiem atbilstoši noslēgtajiem studiju līgumiem. Jaunā struktūrvienība pārņems arī saistības, ko LSPA uzņēmusies darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" ietvaros, kā arī LSPA valdījumā esošos nekustamos īpašumus. LSPA saglabās savu nosaukumu un simboliku, savukārt RSU resursi nodrošinās augstāku kvalitāti izglītības studijām un pētniecībai. LSPA integrācija RSU veicinās pētniecības izcilību veselības un sporta zinātnes nozarē, kā arī valsts sporta politikas jomas attīstību.  

Reorganizācijas procesam ir paredzētas investīcijas no Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda 7,8 milj. eiro apmērā. Finansējums domāts augstskolas transformācijai atbilstoši nākotnes stratēģiskajiem izaicinājumiem, lai uzlabotu studiju kvalitāti un starptautisko konkurētspēju, studiju programmu uzlabošanai un jaunu studiju programmu izveidei, digitalizācijai, pētniecības un izglītības infrastruktūras uzlabošanai, akadēmiskās karjeras attīstībai (doktorantūras, pēcdoktorantūras, zinātnieku granti).  

Apstiprinātais rīkojums “Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 13. decembra rīkojumā Nr. 903 “Par Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas reorganizāciju” pieejams Ministru kabineta tīmekļvietnē.  

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI