DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ar Atveseļošanas fonda investīcijām izveidos koplietošanas platformu lielapjoma informācijas izguvei un analīzei

Ministru kabinets 13. februāra sēdē lēma atbalstīt Kultūras ministrijas iniciatīvu ieguldīt Atveseļošanas fonda investīcijas Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Kultūras informācijas sistēmu centra informācijas sistēmu un risinājumu attīstībā koplietošanas platformas izveidei lielapjoma informācijas izguvei un analīzei.

Ieguldot 1,68 miljonus eiro Atveseļošanas fonda finansējuma, tiks izveidota platforma, kas nodrošinās automatizētus un daļēji automatizētus pakalpojumus, un servisus lietotājiem publiskajā pārvaldē - valsts pārvaldes iestādēm, neatkarīgajām iestādēm, izglītības un zinātnes institūcijām, kā arī pašvaldībām - kuriem nepieciešams veikt publiski pieejama tiešsaistes un bezsaistes teksta un audiovizuāla satura izgūšanu un analīzi no lielapjoma datu kopas.

Līdz šim valsts pārvaldes iestādes, neatkarīgās iestādes, izglītības un zinātnes institūcijas, kā arī pašvaldības izmantoja un pielietoja individuālus risinājumus publiski pieejama tiešsaistes un bezsaistes teksta un audiovizuāla satura izgūšanai un analīzei. Rezultātā viena un tā pati informācija tika vairākas reizes apkopota un apstrādāta vai arī iestādēm, institūcijām un pašvaldībām nebija iespējas iegūt, izmantot un analizēt lielapjoma informāciju.

Projekta īstenošanas rezultātā tiks nodrošināts pastāvīgs informatīvās telpas monitorings, kā arī nodrošināta vēsturisko publikācijas datu pieejamība par augstākā līmeņa domēnu ".lv", par ārvalsts domēniem, ja publikācijas satur nozīmīgu informāciju saistībā ar Latviju un ja tā ir identificēta, un par sociālajiem tīkliem, ja ir identificēts nozīmīgs saturs.

Projekts nodrošinās arī datu savākšanu un pirmsapstrādi, lai varētu iegūt un apstrādāt efektīvāk datus, izmantojot mūsdienu jaunākos tehnoloģiskos risinājumus, kā arī nodrošinās nozīmīgu ietekmi datu un informācijas apstrādes procesos, satura sagatavošanā izglītības un pētniecības jomā, rīcībpolitikas veidošanas ciklā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI