DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2024
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

19.–21. janvāris uz valsts robežas un iekšienē

2024. gada 19. janvāris uz valsts robežas un valsts iekšienē 

Piektdien, 19. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki. 

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 37 likumpārkāpējus. 

Uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā: 

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm. 

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti seši Uzbekistānas un viens Moldovas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības. 

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Edinburgu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēļ), kā arī viens uz Kutaisi izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts pilnvarotās personas pavadībā. Personām liegta izceļošana no valsts. 

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Igaunijas, vienam Uzbekistānas un vienam Lietuvas pilsonim. 

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām –  trīs Baltkrievijas, diviem Moldovas, vienam Lietuvas, vienam Kazahstānas, vienam Krievijas, vienam Serbijas un vienam Ungārijas pilsonim. 

2024. gada 20. janvāris uz valsts robežas un valsts iekšienē 

Sestdien, 20. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki. 

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 39 likumpārkāpējus. 

Uz ārējām robežām konstatēti 23 robežpārkāpēji, tajā skaitā: 

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta sešiem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl trīs Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm. 

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – vienam Latvijas, vienam Moldovas, vienam Ukrainas un vienam Lietuvas pilsonim. 

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām –  četriem Baltkrievijas, trīs Moldovas, vienam Latvijas, vienam Gruzijas, vienam Krievijas, vienam Serbijas un vienam Rumānijas pilsonim. 

2024. gada 21. janvāris uz valsts robežas un valsts iekšienē 

Svētdien, 21. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki. 

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 40 likumpārkāpējus. 

Uz ārējām robežām konstatēti 25 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem
  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 10 ārzemniekiem.

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī diviem Moldovas, vienam Izraēlas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm. 

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 10 ārzemniekiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēti pieci Krievijas, četri Moldovas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Krievijas un viena Moldovas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības. 

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – trīs Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim. 

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām –  diviem Baltkrievijas, diviem Lietuvas, diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam Irānas, vienam Moldovas, vienam Rumānijas un vienam Uzbekistānas pilsonim. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI