DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Parlaments Ziemassvētku labdarības akcijā sarūpē dāvanas bērniem Ukrainas internātskolā

Saeimas deputāti un darbinieki Ziemassvētku labdarības akcijā šogad gādā dāvanas ukraiņu bērniem Jabluņivkas (Yablunivka) internātskolā Čerņihivas apgabalā, kura rekonstrukcijā Latvija ir uzņēmusies palīdzēt.  

Parlaments ik decembri vienojas Ziemassvētku labdarības akcijā, sarūpējot svētku dāvanas bērniem, kuriem īpaši nepieciešams atbalsts. Šogad sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā parlaments gādā dāvanas bērniem Jabluņivkas skolā kara plosītajā Ukrainā. Skolā mācās 120 bērni, tostarp bāreņi un bez vecāku gādības palikušie. Skolai visām vajadzībām līdzekļu nepietiek, un bērniem pietrūkst silts ziemas apģērbs, apavi, kā arī higiēnas, kancelejas un pārtikas preces.

Sarūpētos ziedojumus uz Ukrainu nogādās mikroautobuss, kas līdz šim kalpojis Saeimas vajadzībām, bet tagad tiks nodots Ukrainai, lai nodrošinātu karavīru rotāciju uz fronti Čerņihivas apgabalā. Uz Ukrainu deviņvietīgo autobusu nogādās biedrības "Agendum" organizētais "Twitter konvojs", kas organizē materiālās palīdzības sniegšanu kara plosītajai valstij. Plānots, ka autobuss galamērķi sasniegs īsi pirms Ziemassvētkiem.

Savukārt ceturtdien, 21.decembrī, pie Saeimas nama notiks tradicionālā Ziemassvētku radošā darbnīca. Darbnīcā parlamenta deputāti un darbinieki, kā arī ikviens interesents aicināts apgleznot piparkūku sirdis un veidot sveicienu kartītes, kas kopā ar Saeimas deputātu un darbinieku sarūpētajām dāvanām ceļos uz Ukrainu.  

Ziemassvētku radošā darbnīca pie Saeimas nama ceturtdien, 21.decembrī, notiks laikā no pulksten 12.30 līdz 14.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI