DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Zināms ikgadējās balvas “Gada notārs 2023” ieguvējs

Aizvadītajā piektdienā, 24. novembrī, pasniegts ikgadējais zvērinātu notāru apbalvojums “Gada notārs”. Šogad par aktīvu Latvijas notariāta pārstāvēšanu starptautiskā mērogā, kā arī par izrādīto iniciatīvu, apvienojot Baltijas valstu notariātu viedokli Krievijas uzsāktā kara Ukrainā kontekstā un panākot Krievijas un Baltkrievijas notariātu darbības apturēšanu starptautiskajās notāru institūcijās, balvu saņēma bijušais Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš.

“Gada notārs 2023” balvas ieguvējs Jānis Skrastiņš notariātā strādā 30 gadus, no kuriem 20 gadus veic zvērināta notāra pienākumus Rīgā. Latvijas Zvērinātu notāru padomē Skrastiņš strādājis 12 gadus, pēdējos sešus – padomes priekšsēdētāja amatā. Šajā laikā viņš aktīvi pārstāvējis Latvijas notariātu starptautiski, jo īpaši Eiropas notāru padomē. Ārpus profesionālā darba Skrastiņš ir trīs bērnu tēvs, studentu korporācijas “Vendia” filistrs un aktīvs amatieru hokeja spēlētājs, kas labprāt sevi attīsta gan intelektuāli un garīgi, gan fiziski.

Balvu pasniedza Augstākās tiesas Civillietu departamenta priekšsēdētājs Normunds Salenieks un Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Lauma Paegļkalna. Viņi pateicās Jānim Skrastiņam par nesavtīgo kalpošanu notariāta labā, par organizācijas cienīgu reprezentāciju gan Latvijā, gan ārpus tās un jo īpaši par nosvērtību un objektivitāti, veicot savus pienākumus. Savukārt Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāja vietniece Anta Maldupe-Krūmiņa, sveicot Jāni Skrastiņu, citēja Albertu Kviesi: “Darbs ir gods. Bet visaugstākais gods ir tam darbam, ko mēs darām mūsu tautas, mūsu tēvzemes labā.”

Balva “Gada notārs” šogad tika pasniegta jau astoņpadsmito reizi. Balva tiek pasniegta par izciliem personīgajiem sasniegumiem un nozīmīgu ieguldījumu notariāta sistēmas vērtību popularizēšanā, kā arī par profesionalitāti, kompetenci, sabiedrisko aktivitāti, godprātību un ētisku rīcību, mūsdienīgu, inovatīvu risinājumu pielietojumu ikdienas darbā, dalīšanos zināšanās un pieredzē ar kolēģiem un darbiniekiem, viņu izaugsmes un pašattīstības atbalstīšanu un veicināšanu, kā arī izcilību darbā ar klientiem un sadarbības partneriem. Balvu pasniedza Augstākās tiesas Civillietu departamenta priekšsēdētājs Normunds Salenieks. Kā katru gadu savu simpātiju balvu pasniedza arī Latvijas Zvērinātu notāru padomes biroja darbinieki, un šogad šo balvu saņēma zvērināts notārs Agris Jaunpujēns par godīgumu, viedumu un skaidru savu ideālu paušanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI