DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Tiešsaistes vēlētāju reģistru vietējo pašvaldību referendumos plānots ieviest no 2025. gada augusta

Lai nodrošinātu pakāpenisku referendumu ieviešanu pašvaldībās, ņemot vērā tehnoloģisko un organizatorisko gatavību, tiešsaistes vēlētāju reģistru plānots izmantot no 2025.gada 1.augusta. To paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā trešdien, 22.novembrī, galīgajam lasījumam atbalstītie grozījumi Vēlētāju reģistra likumā. 

“Iepriekš Iekšlietu ministrija bija rosinājusi termiņu pārcelt uz 2026.gadu, taču lēmām iespēju iedzīvotājiem piedalīties referendumos nodrošināt jau agrāk,” pauž Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. 

Iekšlietu ministrija iepriekš deputātiem norādīja, ka kavēšanās ar pašvaldību referendumu ieviešanu, kas likumā noteikta no nākamā gada 1.janvāra, saistīta ar nepieciešamā finansējuma, tehniskā risinājuma izstrādes un testēšanas nodrošināšanu. 

O.Burovs norāda, ka līdz brīdim, kad referendumu norise būs nodrošināta elektroniski, iedzīvotāji tā ierosināšanai parakstus varēs vākt, izmantojot valsts pārvaldes pakalpojumu portālu Latvija.lv, bet balsošanu referendumā klātienē organizēs attiecīgā pašvaldība. 

Valsts pārvaldes komisija šodien arī lēma virzīt izskatīšanai Saeimā saistītus grozījumus Vietējo pašvaldību referendumu likumā un lūgt Saeimu tos skatīt kā steidzamus, informē komisijas priekšsēdētājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI