DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Konferencē Saeimā diskutēs par pašvaldību izaicinājumiem izglītības ekosistēmas ieviešanā

Lai diskutētu par izglītības ekosistēmas izveides izaicinājumiem, kā arī dalītos pieredzē un sniegtu ieteikumus datos balstītu lēmumu pieņemšanā izglītības sistēmas attīstībai, piektdien, 20.oktobrī, parlamentā norisināsies konference "Pašvaldību izaicinājumi izglītības ekosistēmas ieviešanā. Datos balstītu lēmumu pieņemšanas pieredze”. Konferenci rīko Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un AS “Swedbank Latvija”. 

Pasākumu atklās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Agita Zariņa-Stūre un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Par pašvaldības izglītības ekosistēmas konceptu ziņojumu sniegs Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere. 

Savukārt par datos balstītiem risinājumiem skolas izaugsmei runās Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra direktore, vadošā pētniece Dace Namsone. 

Konferences darbs plānots divās paneļdiskusijās. Pirmajā no tām par izglītības ekosistēmu runās Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta vadītāja Ilze Saleniece, pārmaiņu arhitekte, uzņēmēja Anita Gaile un Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas prezidents Rūdolfs Kalvāns. 

Otrajā paneļdiskusijā par datos balstītiem risinājumiem pasākuma dalībniekus uzrunās AS “Swedbank Latvija” valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis, izglītības un zinātnes ministres padomnieks nozares analītikas jautājumos, Ekonomikas ministrijas Analītikas dienesta vadītāja vietnieks Jānis Salmiņš un Izglītības kvalitātes valsts dienesta Kvalitātes nodrošināšanas departamenta direktors Rolands Ozols. 

Konferencei plānotas arī paralēlās diskusijas – pirmā par pašvaldības izglītības ekosistēmas konceptu, sadarbību un sabiedrības informēšanu, bet otrā par datos balstītiem risinājumiem skolas izaugsmei, stratēģisko redzējumu un atbalstu skolām. Par radīto atšķirību un pievienoto vērtību konferences dalībniekus pasākumā uzrunās AS “Swedbank Latvija” digitālās stratēģijas vadītājs Ģirts Bērziņš. 

Konference 20.oktobrī sāksies pulksten 10.00 Saeimas Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8. Ikviens tai varēs sekot līdzi tiešraidē Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv

Programma

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI