DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs un LIDA vadība vienojas par prioritātēm darbinieku noturēšanai

Trešdien, 4. oktobrī, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis tikās ar Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības (LIDA) valdes priekšsēdētāju Armandu Augustānu. Abas puses ir vienisprātis, ka dienestos - Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Iekšējās drošības biroja, Valsts policijas koledžas, Valsts robežsardzes koledžas, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas, kā arī Ieslodzījuma vietu pārvaldē svarīgākais resurss ir motivētas, profesionālas un zinošas amatpersonas. Tādēļ ir izšķirīgi svarīgi darīt visu, lai noturētu dienestos esošos darbiniekus un piesaistītu jaunus profesionāļus, primāri to risinot ar konkurētspējīgu atalgojumu un sociālajām garantijām.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis:  “Valsts drošība ir neapstrīdama prioritāte, tādēļ iekšlietu dienestos primāri un neatliekami ir risināmi personāla jautājumi. Esam valdībā vienojušies, ka 2024. gadā tiks turpināta pērn uzsāktā atlīdzības palielināšana amatpersonām par 10%, vienlaikus šobrīd strādāju pie tā, lai panāktu, ka straujāk tiek izlīdzinātas krasās atšķirības atlīdzībā, ko saņem iekšlietu dienestos un NBS strādājošie. Kā viens no risinājumiem ir vienoties par konkrētu atalgojuma celšanas grafiku vidējā termiņā budžetā. Konsultācijas ar sociālajiem partneriem šajā procesā ir nozīmīga sastāvdaļa.”

Tikšanās laikā tika apspriests arī izdienas pabalsta jautājums un iekšlietu ministrs informēja arodbierības vadību, ka izdienas pabalsts tiks izmaksāts likumā paredzētajā kārtībā. Šis pabalsts pienākas amatpersonai ar speciālo dienesta pakāpi pēc katriem pieciem nepārtrauktiem dienesta gadiem iekšlietu sistēmā vai Ieslodzījuma vietu pārvaldē, izdienu uzskaitot ar 2014.gada 1.janvāri. Izdienas pabalsta apmērs ir noteikts triju mēnešalgu apmērā atbilstoši pēdējam amatam.

Tikšanās noslēgumā R. Kozlovskis aicināja uz vēl ciešāku sadarbība starp ministriju, dienestiem un arodbiedrību. Īpaši šobrīd, kad dienesti nepārtraukti rūpējas par valsts drošību, tikai kopīgs un mērķtiecīgs darbs palīdzēs veicināt mūsu labklājību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI