DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Konkurss uz “Elektroniskie sakari” padomes locekļa amatu ir noslēdzies

VAS “Elektroniskie sakari” padomes locekļa amata pretendentu nominācijas komisija nolēmusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) ieteikt divus pretendentus, no kuriem viens tiks virzīts iecelšanai amatā.

Konkursa trešajā kārtā piedalījās trīs amata pretendenti, un šīs kārtas laikā tika vērtētas tādas vadības kompetences kā pozitīvu attiecību veidošana un uzturēšana, stratēģiskais redzējums, lēmumu pieņemšana un atbildība, pārmaiņu vadīšana, kā arī veiktas personības un motivācijas aptaujas un kognitīvo spēju tests.

Apkopojot šo kandidātu vērtējumus konkursa trijās kārtās, nominācijas komisija lēma uz vakanto “Elektroniskie sakari” neatkarīgā padomes locekļa amatu, kura pārziņā būs elektronisko sakaru/informācijas un komunikācijas tehnoloģiju joma, ministrijai ieteikt divus kandidātus, norādot tos prioritārā secībā atbilstoši iegūto punktu kopskaitam. Par šiem kandidātiem VARAM pieņems gala lēmumu – kuru no tiem iecelt amatā.

Konkursa nominācijas komisiju vadīja Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne. Tās sastāvā bija VARAM valsts sekretārs Edvīns Balševics, VARAM Juridiskā departamenta direktors Madars Laurs un līdz š. g. 15. septembrim VARAM ministra padomnieks Mareks Gruškevics. Tāpat piesaistīti arī neatkarīgie eksperti ar balsstiesībām – Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktore Dace Bankoviča, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO prezidente Irēna Liepiņa. Padomes locekļa amata kandidātu novērtēšanas un atlases procesā tika iesaistīts personāla atlases pakalpojumu sniedzējs SIA “Fontes Executive Search”.

Detalizētāka informācija par VAS “Elektroniskie sakari” konkursa norisi pieejama tīmekļvietnē www.valstskapitals.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI