DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Notiks seminārs dzīvokļu īpašniekiem un dzīvojamo māju pārvaldniekiem par zemes atsavināšanas procesu

2023. gada 13. oktobrī Tieslietu ministrija organizē semināru dzīvokļu īpašniekiem un dzīvojamo māju pārvaldniekiem par zemes atsavināšanas procesu. Semināra mērķis ir veicināt iedzīvotāju aktivitāti zemes atsavināšanas tiesības izmantošanā, ņemot vērā Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumu.

Seminārā piedalīsies Tieslietu ministrijas, Rīgas valstspilsētas pašvaldības, Valsts zemes dienesta, Ekonomikas ministrijas, AS “Attīstības finanšu institūcija Altum”, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes un sabiedriskās organizācijas (biedrības) “Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija” pārstāvji, kā arī būs iespēja dzirdēt iedzīvotāju pieredzes stāstu, uzsākot zemes atsavināšanas procesu.

Ar semināra darba kārtību var iepazīties šeit.

Seminārs notiks Tieslietu ministrijas Dzintara zālē, Brīvības bulvārī 36 (ieeja no Tērbatas ielas puses),  kā arī reģistrētiem lietotājiem to būs iespēja vērot Tieslietu ministrijas Youtube kontā. Vietu skaits klātienes apmeklējumam ir ierobežots. Interesentiem gan klātienes, gan attālinātājam semināra apmeklējumam jāreģistrējas līdz 4. oktobrim TE. Dalība seminārā ir bez maksas.  

Papildu informācija

No 2023. gada 1. janvāra privatizētu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem ir iespēja izpirkt zemi zem mājas, ja tā nepieder dzīvokļu īpašniekiem. Šādas dzīvokļu īpašniekiem nepiederošas zemes izpirkšanai bez tās īpašnieka piekrišanas pieejams īpašs process, kuru administratīvi un finansiāli atbalsta valsts. Pēc zemes izpirkšanas izveidojas vienots nekustams īpašums, kurā dzīvokļu īpašniekiem vairs nav jāmaksā zemes lietošanas maksa (iepriekš – piespiedu nomas maksa).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI