DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima konceptuāli atbalsta valsts meža zemes nodošanu industriālā parka izveidei Augšdaugavā

Saeima ceturtdien, 25.maijā, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru valsts meža zemi paredzēts bez atlīdzības nodot Augšdaugavas novada pašvaldībai industriālā parka izveidei.

Industriālā parka izveide veicinās investīciju piesaisti un biznesa izaugsmi gan Augšdaugavas novadā, gan Daugavpils valstspilsētā un reģionā kopumā, norāda likumprojekta autori.

Industriālā parka attīstībai paredzēta teritorija 256 hektāru platībā, kas būs piemērota gan lielu ražotņu, gan tām funkcionāli nepieciešamās tehniskās apbūves (noliktavu, transporta infrastruktūras, ūdensapgādes, siltumapgādes infrastruktūras utt.) izvietošanai. Iecerēts, ka industriālā parka teritorijā atradīsies rūpniecības, transporta, loģistikas, kā arī energoapgādes un citu nozaru uzņēmumi.

Augšdaugavas novada pašvaldības pārstāvji par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē iepriekš uzsvēra, ka industriālā parka izveide ir būtiska novada un reģiona ekonomiskajai attīstībai, reģiona konkurētspējai un iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai. Pašvaldība akcentēja arī plānotās parka atrašanās vietas izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu un pieejamību stratēģiski svarīgajai infrastruktūrai.

Valsts meža zemes nepieciešams nodot Augšdaugavas novada pašvaldībai, lai tā varētu uzbūvēt nepieciešamo publisko infrastruktūru, minēts likumprojekta anotācijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI