DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

IDB ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret divām pašvaldības policijas amatpersonām par dienesta pilnvaru pārsniegšanu

Iekšējās drošības birojs Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām Daugavpils pašvaldības policijas amatpersonām, kuras pārsniegušas dienesta pilnvaras, nepamatoti pielietojot fizisku spēku pret kādu privātpersonu.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā Iekšējās drošības birojs guva pierādījumus tam, ka abas iepriekš minētās pašvaldības policijas amatpersonas, kuru pienākumos ietilpa sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšana, pēc kādas privātpersonas aizturēšanas un ievietošanas dienesta transportlīdzekļa aizturēto personu nodalījumā, pielietoja pret to vardarbību, bez tiesiska pamata vairākkārt tīši ar kājām un rokām iesitot personai pa ķermeni, kā rezultātā tai tika nodarīti vidēja smaguma miesas bojājumi.

Par pašvaldības policijas amatpersonu veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess kriminālvajāšanas uzsākšanai par Krimināllikuma 317.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma - dienesta pilnvaru pārsniegšana, ja tās saistītas ar vardarbības pielietošanu - izdarīšanu.

Saistībā ar notikušo minētās Daugavpils pašvaldības policijas amatpersonas ir atbrīvotas no darba.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs 2023. gada pirmajos četros mēnešos kompetences ietvaros ir uzsācis 20 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 87 kriminālprocesos. Šī gada četros mēnešos prokuratūrai nosūtīti 19 kriminālprocesi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 23 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem, trim fiziskām personām, un šo kriminālprocesu ietvaros ir atklāti 42 noziedzīgi nodarījumi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI