DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš Kijivā tiekas ar valsts augstākajām amatpersonām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 16. martā, oficiālā vizītē Kijivā, Ukrainā, tiksies ar augstākajām amatpersonām.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš tiksies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski (Volodymyr Zelenskyy), Ukrainas parlamenta (Verkhovna Rada) priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku (Ruslan Stefanchuk) un Ukrainas premjerministru Denisu Šmihalu (Denys Shmyhal), lai pārrunātu turpmāko nepieciešamo atbalstu Ukrainas cīņā pret Krievijas agresiju un Ukrainas integrācijas centienus Eiropas Savienībā un NATO.

Ministru prezidenta vizīte ir apliecinājums Latvijas valdības un sabiedrības neatslābstošajam atbalstam Ukrainas cīņā pret Krievijas agresiju un karadarbību. Latvija līdz šim Ukrainai un tās valstspiederīgajiem Latvijā ir sniegusi atbalstu 498 miljonu eiro apjomā, kas veido 1,14% no IKP. Valdība pirms nedēļas pieņēma lēmumu par kārtējo apjomīgo militārā atbalsta sūtīšanu uz Ukrainu un ir apņēmības pilna turpināt visa veida palīdzības sniegšanu tās cīņā pret Krievijas agresiju. Iesaistoties Ukrainas rekonstrukcijā, Latvija 2023. gada budžetā ir paredzējusi finanšu līdzekļus Čerņihivas apgabalam – kritiskās infrastruktūras un mājokļu atjaunošanai.

Tāpat K. Kariņš, tiekoties ar Ukrainas valsts augstākajām amatpersonām, paudīs Latvijas stingro politisko atbalstu Ukrainai tās eiroatlantiskās integrācijas centienos. Ministru prezidents ar Ukrainas amatpersonām pārrunās tās virzību uz Eiropas Savienību un pievienošanās procesu.

Ministru prezidents vizītes laikā apmeklēs Irpiņu un Buču.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI