DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētājs vēstniekam: ārkārtīgi būtiska cieša Latvijas un ASV partnerība

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Saeima.

“Krievijas mērķis nemainās. Mums jāatbalsta Ukraina pret Krievijas agresiju, bet arī jāizmanto mums dotais laiks, lai nostiprinātu savu drošību. Cieša Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu partnerība ir ārkārtīgi būtiska,” pateicoties par Amerikas Savienoto Valstu ieguldījumu mūsu reģiona drošībā, Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijas Republikā Kristoferam Todam Robinsonam (Christopher Todd Robinson) otrdien, 21.februārī, sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns. Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Vēstnieks izcēla Latvijas līderību atbalstā Ukrainai jau kopš Krievijas izvērstā kara sākuma 2014.gadā un uzsvēra, ka, pateicoties šai līderībai, ir izdevies pārliecināt citas valstis par reģiona drošības risku nopietnību un atbalsta Ukrainai nepieciešamību. Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja lēmumus, kurus Latvija ir pieņēmusi, lai likvidētu padomju simbolus Latvijas sabiedrībā. “Šis mums ir ļoti nozīmīgs laiks, lai atbrīvotos no dubļainās pagātnes un iegūtu tīru skatu uz gaišu nākotni,” sacīja E.Smiltēns.

Pārrunājot prioritātes drošības jomā, Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja arī Latvijas ieceri veidot valsts aizsardzības dienestu, paužot, ka ir jāstiprina sabiedrības prasmes un zināšanas par to, kā rīkoties valsts apdraudējuma gadījumā.

Puses bija vienisprātis par reģiona energodrošības stiprināšanas nepieciešamību un pārrunāja arī Baltijas valstu desinhronizāciju no Krievijas un Baltkrievijas elektroapgādes (BRELL) tīkla.

Vēstnieks izcēla Latvijas un ASV partnerību drošības jomā un rosināja stiprināt arī valstu ekonomisko sadarbību, īpaši atzīmējot biotehnoloģiju jomu.

K.T.Robinsons darbam Latvijā akreditēts šodien, 21.februārī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI