DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par valsts atbalstu mājsaimniecībām ar sašķidrinātās naftas gāzes un dīzeļdegvielas apkuri

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 9.februārī, Saeima otrajā – galīgajā – lasījumā lems par grozījumiem Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā. Izmaiņas paredz, ka kompensāciju par izmaksu pieaugumu varēs saņemt arī mājsaimniecības, kas apkurei izmanto sašķidrināto naftas gāzi (propānu-butānu) vai dīzeļdegvielu.

Galīgajā lasījumā deputāti lems arī par grozījumiem Preču zīmju likumā, kā arī Rūpnieciskā īpašuma institūciju un procedūru likumā, ar kuriem plānots pārņemt Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas, tuvinot dalībvalstu tiesību aktus attiecībā uz preču zīmēm.

Saeima lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. Tostarp deputātiem būs jālemj par grozījumiem, kas paredz Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā noteiktajiem kārtības uzturētājiem tiesības publiska pasākuma laikā regulēt arī ceļu satiksmi.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Negodīgas komercprakses aizlieguma likumā, kas izstrādāti, lai veicinātu augstāku patērētāju tiesību aizsardzību.

Deputātiem būs jālemj arī par lēmuma projektu par 10 171 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Personu ar invaliditāti asistentu atalgojumu samērot ar minimālās algas pieaugumu” turpmāko virzību. Tāpat darba kārtībā iekļauts lēmuma projekts par 13 060 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par obligātu augstāko izglītību Saeimas deputātiem” turpmāko virzību.

Apstiprinātajā Saeimas 9.februāra sēdes darba kārtībā ir 18 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 plānota atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI