DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Zinību dienā aicinām Valmierā satikt Dr. Klaunu un piedalīties zibakcijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

1. septembrī plkst. 11.00 pie Valmieras Kultūras centra norisināsies jautra zibakcija, kas būs veltīta dakteru klaunu labdarības velomaratonam. Par godu labdarības biedrības “Dr.Klauns” 10 gadu jubilejai, dakteris klauns Jānis Taukulis jeb Dr. Jaukulis veic iespaidīgu velomaratonu 2000 kilometru garumā, viens pats apceļojot visu Latviju un apciemojot 10 pilsētas!

Jānis un dakteri klauni aicina satikties Valmierā, lai kopā veiktu izaicinājumu – uzliksim sarkanos klaunu degunus un kopā nofotografēsimies. Iespējams, tieši Valmierā taps bilde ar visvairāk cilvēkiem ar sarkanajiem klaunu deguniem. Klauna degunu ir iespējams iegādāties “Rimi” veikalos, un visi ienākumi tiek novirzīti dakteru klaunu darbības atbalstam.

Uz tikšanos 1. septembrī plkst. 11.00 pie Valmieras Kultūras centra, lai piedalītos zibakcijā un atbalstītu dakterus klaunus! Aicinām apmeklētājus pievienoties arī ar velosipēdiem un pāris kilometrus pavadīt Dr. Jaukuli uz nākamo pilsētu.

Velomaratons norisinās, lai parādītu, cik daudz mūsu valstī ir dakteru klaunu, un atgādinātu par lielo un svarīgo darbu, ko viņi veic ikdienā, atbalstot mazos pacientus Latvijas slimnīcās. Arī Vidzemes slimnīcā aktīvi darbojas dakteri klauni – sniedz bērniem, viņu vecākiem un personālam emocionālu atbalstu.

Maratonam un dakteru klaunu darbam ir daudz kopīga. Pirmkārt, abi sniedz prieku un iedvesmo. Otrkārt, gan viens, gan otrs ir izaicinājums. Un treškārt – lai sasniegtu rezultātu garajā distancē, ikdienu ir jāiegulda spēks un laiks. Lai slimnīca būtu vieta, kur var rast spēku un atbalstu, nevis zaudēt to bailēs un stresā, dakteriem klauniem jābūt līdzās mazajiem pacientiem.

Dakteri klauni jau 10 gadus darbojas Latvijas slimnīcās, lai atbalstītu mazos pacientus un bērni ticētu, ka slimnīca nav tā vieta, kur ir sāpīgi un bailīgi. Tā ir vieta, kur var smieties, priecāties, ticēt sev un saviem spēkiem ceļā uz veselību. Tieši tāpēc Jānis dodas maratonā – lai pievērstu uzmanību dakteru klaunu ikdienas maratonam slimnīcās visā Latvijā.

Biedrība “Dr.Klauns” no sirds pateicas visiem labdarības maratona atbalstītājiem – uzņēmumiem SIXT, VIRŠI, MagnumNT, Veloprofs.lv, Sante Latvia.

Biedrība “Dr. Klauns” kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 35 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr viņi uzturas medicīnas iestādē. Dakteru klaunu projektu biedrība “Dr.Klauns” īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu, ar Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union” atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI