DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM: Valkas novada Ērģemes pagastā atklāts vienotais klientu apkalpošanas centrs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022.gada 30.jūnijā Valkas novada Ērģemes pagastā atklāts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC), kas ir iekļauts pilotprojektā un klientiem piedāvā jaunu pakalpojumu – attālinātu konsultāciju ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts zemes dienesta speciālistiem.

Ērģemes1 VPVKAC izveidots pateicoties 2021.gadā piešķirtajai valsts budžeta dotācijai – 7200 eiro. Tādējādi Latvijā ir pieejami 140 VPVKAC, kas darbojas 35 pašvaldībās, kuros ikviens iedzīvotājs var pieteikt atsevišķus pieprasītākos valsts pakalpojumus un visus pašvaldības pakalpojumus, lieki netērējot laiku un nemērojot garu ceļu.

Šobrīd VPVKAC apkalpo 13 iestādes, atbalstot 97 pakalpojumu pieteikšanu. VPVKAC tīkls veiksmīgi nodrošinājis klientiem Covid-19 sertifikāta saņemšanu, 2021.gadā kopumā izsniedzot 88 034 sertifikātus. Tāpat VPVKAC sniedz palīdzību arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, piesakot vīzas un uzturēšanās atļaujas ukraiņu civiliedzīvotāju vārdā.

2022.gada sešos mēnešos jau reģistrēti 123 495 VPVKAC sniegtie pakalpojumi, t.sk. konsultācijas.

Aicinām bibliotekārus pieteikties Digitālo līderu tālmācības programmai, kur tiks skaidrots un demonstrēts, kas ir e-pakalpojumi un e-risinājumi un kā tie noder dažādu dzīves situāciju risināšanai, piemēram, kā parakstīt dokumentus ar drošu e-parakstu, kā elektroniski nosūtīt iesniegumu, izmantojot e-adresi, kā droši lietot internetu u.c. Mācībām var pieteikties šeit: https://ej.uz/DigitalieLideri

1 Valkas novada Ērģemes pagasta “Čiekuriņi”, bibliotēkas telpās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI