DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kriminālvajāšanai nodota lieta par bruņotu laupīšanu Rembatē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 5. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas (Laupīšanu novēršanas un atklāšanas nodaļa) amatpersonas kriminālvajāšanas uzsākšanai Austrumzemgales prokuratūrai Ogrē nodeva kriminālprocesu par bruņoto laupīšanu Rembatē. Šā gada janvāra sākumā aizdomās par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturētas trīs personas, 1962., 1998. un 2002. gadā dzimuši vīrieši, kuri šobrīd atrodas apcietinājumā. Nolaupītās mantas tika atgūtas un atdotas īpašniekam.

Jau ziņots, ka šā gada 3. janvāra naktī Ogres novadā, Rembatē, tika izdarīta bruņota laupīšana. Kādā lauku viensētā bija ieradies vīrietis un mājas saimniekam sākotnēji piedāvājis uzpirkt dažāda veida senlietas, taču saņemot atteikumu, bija devies prom. Vēlāk, ap pusnakti, šis vīrietis jau kopā ar vēl diviem vīriešiem bija ieradies atkārtoti un, izsitot loga rūti, trijotne iekļuvusi mājoklī. Pēcāk vīrieši piedraudējuši mājas saimniekam ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, kā arī nodarījuši viņam miesas bojājumus un nolaupījuši dažādus priekšmetus, tostarp, senlietas, televizoru, gleznas un citus priekšmetus.

Sākotnēji VP RRP Ogres iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, un ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Kriminālprocesa izmeklēšanu pārņēma VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas amatpersonas.

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas amatpersonas noskaidroja iespējamās vainīgās personas, kuras saistītas ar izdarīto noziegumu Rembatē. Šā gada 5. janvārī Valmieras novadā Valsts policijas amatpersonas aizturēja 1998. un 2002. gadā dzimušus vīriešus, savukārt 6. janvārī Rīgā, Bolderājas mikrorajonā, tika aizturēta trešā noziedzīgā nodarījumā iesaistītā persona – 1962. gadā dzimis vīrietis. Nekavējoties, veicot sankcionētas kratīšanas neatliekamības kārtībā aizturēto personu dzīvesvietās tika atrastas un izņemtas nolaupītās mantas, kā arī pie viena no aizturētajiem personas kratīšanas laikā tika atrastas un izņemtas narkotiskās vielas, par ko paredzēta Kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, bez realizācijas nolūka. Tālākā pirmstiesas izmeklēšanā gaitā likumsargi noskaidroja arī pārējo nolaupīto mantu atrašanās un realizācijas vietas. Nolaupītās mantas tika atgūtas un atdotas īpašniekam.

Jāpiemin, ka aizturētie 1962., 1998. un 2002. gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem. Šā gada 7. janvārī tiesa viņiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI