DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Izsludināts konkurss uz Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras direktora amatu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6. maijā, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras (LĢIA) direktora amatu. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 20. maijam.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir šādas:

  • atbilstība prasībām, lai saņemtu atļauju pieejai valsts noslēpumam;
  • augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība;
  • pēdējo 10 gadu laikā iegūta vismaz piecu gadu pieredze vadošā amatā ar vismaz 30 padotajiem;
  • darba pieredze ģeodēzijas, kartogrāfijas vai ģeotelpiskās informācijas jomā.

Tāpat pretendentiem jāpārzina aizsardzības iestāžu uzdevumi un struktūra un valsts aizsardzības joma. Jābūt arī zināšanām par ģeodēzijas, kartogrāfijas un ģeotelpiskās informācijas politikas jautājumiem, un jāizprot militārā kartogrāfija, valsts pārvaldes uzbūve un darbības principi. Jābūt izpratnei arī par administratīvo procesu un budžeta plānošanu.

No pretendentiem tiek sagaidītas arī ļoti labas angļu valodas zināšanas, labas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, argumentācijas, komunikācijas un prezentācijas prasmes.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un skaidros savu redzējumu par LĢIA attīstības iespējām turpmāko piecu gadu laikā. Savukārt trešajā kārtā tiks vērtētas pretendentu vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšana, attiecību veidošana un uzturēšana.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam. Ieņemot amatu, nākamais LĢIA direktors saņems mēnešalgu 2353 euro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem un varēs veikt dinamisku un atbildīgu darbu ar starptautiskās sadarbības iespējām.

Konkursa sludinājums publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un tiks publicēts Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā, MK tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, tās sastāvā ir Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks nodrošinājuma jautājumos Mārtiņš Paškēvičs, Aizsardzības ministrijas Juridiskā departamenta direktore Svetlana Araslanova un Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietniece finanšu jautājumos Everita Palma-Jansone. Tāpat pretendentu vērtēšanā tiks piesaistīti neatkarīgi novērotāji no Latvijas Mērnieku biedrības un Latvijas Kartogrāfu un ģeodēzistu asociācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI