DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima galīgajā lasījumā lems par aizliegumu sporta komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Sporta likumā, kas paredz liegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās.

Otrajā lasījumā Saeimā paredzēts lemt par grozījumiem Enerģētikas likumā, kas nepieciešami, lai dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators varētu veidot dabasgāzes stratēģiskās rezerves, tostarp nodrošināt infrastruktūru, kas nākotnē ierobežotu piegāžu riskus.

Pirmajā lasījumā rītdien plānots skatīt grozījumus Civillikumā, kas paredz noteikt, ka persona, kura sodīta par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar vardarbību vai tās piedraudējumu, nedrīkstēs kļūt par aizbildni līdz brīdim, kad sodāmība tiks dzēsta vai noņemta.

Vēl pirmajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus vairākos likumos, kas paredz zemessargus mobilizācijas gadījumā ieskaitīt aktīvajā dienestā karavīra statusā. Plānots, ka Ministru kabinets varēs lemt par zemessargu mobilizāciju pirms īpašā tiesiskā režīma iestāšanās valstī.

Tāpat pirmajā lasījumā paredzēts skatīt Darba likuma grozījumus, kas cita starpā paredz ieviest jaunu atvaļinājuma veidu – aprūpētāja atvaļinājumu darbiniekam, kuram ir nepieciešams personīgi aprūpēt laulāto, vecāku, bērnu vai citu tuvu ģimenes locekli, kam nopietna medicīniska iemesla dēļ nepieciešama aprūpe vai atbalsts.

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumprojekti, par kuru nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās lems Saeima. To vidū ir grozījumi Politisko partiju likumā, ar kuriem paredzēts noteikt aizliegumu politiskajām partijām publiski slavināt, noliegt vai attaisnot genocīdu, noziegumu pret cilvēci, kara noziegumu.

Komisijām plānots nodot arī likuma grozījumus, lai varētu uzdot pašvaldībām sadarbībā ar atbildīgajām institūcijām izstrādāt visaptverošus civilās aizsardzības plānus.

Tāpat Saeima lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā. Ar tiem plānots noteikt, ka sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokļa režīmu varēs izmantot arī sezonas strādnieki akmeņu lasīšanas darbos sējumu, stādījumu un zālāju platībās.

Sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par Saeimas pārstāvja apstiprināšanu Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā un lēmuma projekts par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību Apvienoto Nāciju Organizācijas starptautiskajā operācijā “United Nations Truce Supervision Organization”.

28. aprīļa sēdes darba kārtībā ir 37 jautājumi. Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Pēc šīs sēdes plānots turpināt skatīt 7. aprīļa darba kārtību, tostarp otrajā lasījumā lemt par jaunā pašvaldību likuma projektu, kas iecerēts, lai pēc administratīvi teritoriālās reformas nodrošinātu mūsdienīgu pārvaldību vietējās pašvaldībās, veicinot demokratizāciju, skaidrāk nodalot lēmējvaru no izpildvaras un nosakot skaidru kompetenču un funkciju sadali. Tāpat paredzēts lemt par kolektīvā iesnieguma par humānāku suņu turēšanas noteikumu ieviešanu un kolektīvā iesnieguma par akcīzes nodokļa samazināšanu degvielai turpmāko virzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI