DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Dzīvokļu īpašnieku kopsapulces varēs rīkot arī elektroniski

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku kopsapulces varēs noturēt arī elektroniski. To paredz Saeimā ceturtdien, 31.martā, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Dzīvokļa īpašuma likumā.

Grozījumi noteic, ka dzīvokļu īpašnieki mājas kopsapulcē varēs piedalīties arī attālināti un sapulces varēs organizēt arī daļēji attālināti. Elektronisko funkcionalitāti plānots nodrošināt Būvniecības informācijas sistēmā. Iepriekš kopsapulču norise bija noteikta tikai klātienē.

Iespēja dzīvokļu īpašniekiem uz sapulci sanākt attālināti ļaus ātrāk un efektīvāk pieņemt lēmumus par mājas iedzīvotājiem būtiskiem jautājumiem, piemēram, mājas renovāciju. Šādā sapulcē būs iespēja piedalīties arī tiem dzīvokļu īpašniekiem, kuru dalība dažādu iemeslu, piemēram, kustību traucējumu, dēļ varētu būt apgrūtināta, teikts grozījumu anotācijā.

Izmantojot elektronisko vidi, dzīvokļu īpašniekiem tiks nodrošināta iespēja par klātienes sapulces darba kārtības jautājumiem nobalsot iepriekš, ja kādu iemeslu dēļ noteiktajā datumā sapulcē nebūs iespējams piedalīties. 

Attālināti – elektroniskajā vidē Būvniecības informācijas sistēmā – varēs organizēt arī mājas iedzīvotāju aptaujas. Ja aptauja tiks rīkota tāpat kā līdz šim – rakstveidā -, tad aptaujas rezultāti būs jāievada Būvniecības informācijas sistēmā.

Saeima šodien galīgajā lasījumā atbalstīja arī saistītus grozījumus Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, nosakot, ka mājas lietas visās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās no 2023.gada 1.marta būs kārtojamas Būvniecības informācijas sistēmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI