DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RSU rīko starptautisko konferenci Veselība un personības attīstība: starpdisciplinārā pieeja

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 21. līdz 23. aprīlim Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) tiešsaistē notiks 8. Starptautiskā zinātniski praktiskā konference Veselība un personības attīstība: starpdisciplinārā pieeja, kas pulcēs palīdzošo un izglītojošo jomu pārstāvjus (psiholoģijas, veselības un sociālās aprūpes, supervīzijas pārstāvjus), kā arī šo profesiju studentus.

Kā ierasts, konference ir iecerēta kā diskusiju platforma aktuālākajiem jautājumiem par psiholoģisko palīdzību. Programmā paredzēts simpozijs, darbs vairākās sekcijās, paneļdiskusija, ārzemju vieslektoru referāti un meistarklases par dažādām profesionāli nozīmīgām tēmām. Kopā ar izciliem profesionāļiem konferences pauzēs būs iespēja arī iesaistīties sporta aktivitātēs, meditēt un gatavot veselīgu maltīti.

Ceturtdien, 21. aprīlī, simpozijs būs veltīts pētījumiem par vakcinācijas uzvedību, nodomiem un komunikāciju par COVID-19, kā arī par preventīvo uzvedību un ar to saistītiem faktoriem. Pēc simpozija darbs turpināsies sešās sekcijās, kas veltītas tēmām par psiholoģisko izpēti, darbu ar dažādām klientu un pacientu grupām, profesionālo identitāti, digitalizāciju profesionālajā dzīvē, mūsdienu pētniecības aktualitātēm, kā arī veselības uzvedību, pašpalīdzību un rekreāciju.

Dienas noslēgumā norisināsies divas paralēlas meistarklases par laika plānošanu un komunikāciju un tīklošanos pētījuma sagatavošanas un rezultātu izplatīšanas procesā. Kā arī paneļdiskusija par supervīziju veselības aprūpes vidē.

Piektdien, 22. aprīlī, būs iespēja dzirdēt astoņu ārzemju vieslektoru referātus par tādām profesionāli nozīmīgām tēmām kā trauma un krīze cilvēka pieredzē, mentalizācijā balstītas personības traucējumu ārstēšana, psiholoģisko veselību un labklājību, un dažādiem terapiju veidiem. Konferencē ir aicināti vieslektori no Ukrainas, Vācijas, Lielbritānijas, ASV, Portugāles, Nīderlandes un Lietuvas.

Savukārt sestdien, 23. aprīlī, dienas iesākumā norisināsies ārzemju vieslektoru plenārsēde par tādām tēmām kā līdzjūtība pret sevi hronisku slimību ārstēšanā un uz traumām vērstas attīstības transformācijas teritoriālās agresijas pārdzīvojušajiem. Turpinājumā būs iespēja piedalīties dažādās meistarklasēs par tādām tēmām, kā garīgums darbā pacientiem, rakstīšanas un meža terapijām, par starptautisko bērnu attīstības programmu, kā arī par psiholoģisko atbalstu krīzes un nenoteiktības laikā.

Konferenci rīko RSU Veselības psiholoģijas un pedagoģijas katedra. Pasākums notiks latviešu un  angļu valodās. Dalība konferencē ir bez maksas, un par katru konferences dienu dalībniekam tiks piešķirti 12 tālākizglītības punkti, savukārt par dalību katrā meistarklasē – četras akadēmiskās stundas. Referenti saņems sertifikātu par uzstāšanos ar zinātnisku darbu. 

Plašāku informāciju par konferenci, kā arī iespēju tai reģistrēties var atrast šeit  https://www.rsu.lv/veseliba-un-personibas-attistiba-starpdisciplinara-pieeja-2022

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI