DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RSU kļūst par Eiropas Žurnālistikas observatorijas partnerorganizāciju; aicina uz ievadlekciju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar publisku lekciju trešdien, 23. martā, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas fakultāte atzīmēs pievienošanos Eiropas Žurnālistikas observatorijai (European Journalism Observatory) – starptautiskam tīklam, ko veido mediju pētniecības institūcijas. Šīs bezpeļņas organizācijas mērķis ir stiprināt žurnālistikas profesionalitāti un preses brīvību, populārzinātniski stāstot par pētniecības rezultātiem un aktuāliem mediju jautājumiem. Lekcija Mediji un komunikācija zem lupas: ko novēro un pēta Eiropas Žurnālistikas observatorija noritēs plkst. 10.00 Zoom platformā un tā pamatā veidota topošajiem un esošajiem mediju vides profesionāļiem, taču pievienoties aicināts ikviens interesents.  

Lekcijas saturs aptvers mediju žurnālistiku un zinātnes žurnālistiku, tās nozīmi nozares un plašākas sabiedrības kontekstā, kā arī Eiropas Žurnālistikas observatorijas mērķus, starptautisko interneta portālu tīklu, tostarp arī latviešu valodā radīto vietni. Par šiem tematiem runās RSU Komunikācijas fakultātes pētniece un docētāja, Eiropas Žurnālistikas observatorijas interneta portāla latviešu valodā redaktore Līga Ozoliņa un Eiropas Žurnālistikas observatorijas projekta zinātniskais vadītājs, RSU docētājs, prof. Ainārs Dimants. Savukārt ar pieredzes stāstu no Vācijas par observatorijas potenciālu komunikācijas un mediju studiju procesā dalīsies Eiropas Žurnālistikas observatorijas Vācijas nodaļas ilggadēja līdzstrādniece Tīna Betels-Švabauere (Tina Bettels-Schwabbauer).

Ar Eiropas Žurnālistikas observatorijas latviskoto saturu var iepazīties platformā parzurnalistiku.rsu.lv (lv.ejo-online.eu/). Paredzams, ka tajā parādīsies ne vien organizācijas veidotais saturs, bet arī Latvijas žurnālistikas studentu mācību projektu pētījumi. Eiropas Žurnālistikas observatorijas Latvijas nodaļas izveide gan topošajiem, gan esošajiem Latvijas žurnālistiem pavērs iespējas piedalīties arī starptautiskos salīdzinošos pētījumos, kas nereti iegūst vadošu starptautisko mediju uzmanību.

Tīklu patlaban veido partnerorganizācijas no 13 valstīm: Albānijas, ASV, Čehijas, Latvijas, Lielbritānijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Šveices, Tunisijas, Ukrainas, Ungārijas un Vācijas. Minētajās valstīs Eiropas Žurnālistikas observatorija sadarbojas ar virkni mediju un organizāciju, piemēram, žurnālistu nevalstiskajām organizācijām, augstskolām un institūtiem. Starp nesenākajiem sadarbības projektiem, kas tapuši organizācijas paspārnē, ir arī salīdzinošās žurnālistikas pētījums par Krievija agresīvo iebrukumu Ukrainā un šī konflikta atspoguļojumu dažādās Eiropas Žurnālistikas observatorijas dalībvalstīs.

Dalība pasākumā, kas noritēs gan latviešu, gan angļu valodā, ir bezmaksas, iepriekš piesakoties: Lekcija “Mediji un komunikācija zem lupas. Ko novēro un pēta Eiropas Žurnālistikas observatorija” (rsu.lv)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI