DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Tikšanās laikā ar LOK pārrunā sporta nozarei būtiskus jautājumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 15. decembrī, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece tikās ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Žoržu Tikmeru un ģenerālsekretāru Kārli Lejnieku. Tikšanās laikā pārrunāti vairāki būtiski jautājumi, tostarp LOK budžets 2022. gadam, Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportistu atbalsta pamatnostādnes, noteikumi par finansējuma apmēru un izmaksas kārtību LOV sportistiem, viņu treneriem un atbalsta personām, kā arī noteikumi Olimpisko individuālo sporta veidu federācijas atbalsta noteikšanai. Pārrunāta arī kārtība treniņu – sacensību darba finansējuma un pabalstu apmēru noteikšanai LOV sportistiem, viņu treneriem un atbalsta personālam federācijās, sākot no 2022. gada.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece atzinīgi novērtēja LOK uzsāktās reformas, piemēram, LOV administratīvā resursa optimizēšanu. “Pamatprincipi, pēc kuriem plānots sniegt atbalstu LOV sportistiem - augsti sasniegumi, izaugsmes perspektīvas, solidaritāte, universāla pārstāvniecība, pieejamība, ilgtspēja un stabilitāte - sekmēs tuvināšanos LOK vīzijai par vismaz 50 atlētiem komandā,” pauž A. Muižniece.

Sarunas laikā ministre atgādināja to, cik būtiski ir paredzēt finansējumu olimpiskās kustības jaunatnes sporta programmām, tādējādi sekmējot ne tikai esošo olimpiešu panākumus, bet arī veicinot “jaunās maiņas” veidošanos.

LOK prezidents Žoržs Tikmers LOK sadarbību ar IZM novērtē kā lietišķu un konstruktīvu, panākot augstas klases sporta programmas finansējuma stabilizāciju vidējā termiņā. “Īpaši akcentējam sniegto atbalstu  Covid-19 krīzes apstākļos, kas ļāva plānveidīgi gatavoties Olimpiskajām spēlēm Tokija 2020 un Pekina 2022.  Vienlaikus jāapzinās, ka jāturpina IZM nosauktās un iesāktas reformas sporta nozares pārvaldības un tās finansējuma sistēmas sakārtošanā. LOK kā vadošā sporta organizācija ir atvērta konstruktīvam dialogam par vienotu sporta nozares ietvara radīšanu, risinot gan finansiālus, gan nozares pārvaldības uzdevumus. LOK jau ir aicinājusi no 2023. gada realizēt viena kanāla finansēšanas modeli olimpiskajām, neolimpiskajām, paralimpiskā sporta un pielāgota sporta federācijām, līdz ar to viena sporta organizācija saņemtu finansējumu tikai no viena avota. Esam gatavi konstruktīvam dialogam un darbam,” uzsver Ž. Tikmers.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī Latvijas dalība Pekinas Olimpiskajās spēlēs un sagatavošanās process, pieskaroties gan tehniskajiem, gan LOV tēla jautājumiem. Puses pārrunāja arī citus LOK īstenotos projektus, piemēram, akciju “Sporto visa klase”. Sarunā piedalījās arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa un ministrijas valsts sekretāra vietnieks - Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI