DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Studentus un jaunos juristus aicina pētīt konkurences tiesības un saņemt 1000 eiro naudas balvu un prakses vietu Konkurences padomē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar mērķi veicināt radošu juristu domāšanu un atbalstīt cītīgākos konkurences tiesību studētājus, zvērinātu advokātu birojs ZAB PricewaterhouseCoopers Legal (PwC Legal) sadarbībā ar Konkurences padomi (KP) un Rīgas Juridisko augstskolu izsludina zinātnisko darbu konkursu konkurences tiesībās. Konkursa uzvarētājs saņems 1 000 eiro naudas balvu, ko piešķirs PwC Legal, kā arī iespēju praktizēties Konkurences padomē un citas veicināšanas balvas.

Konkursa dalībnieku uzdevums ir sagatavot un iesniegt zinātnisku darbu par konkurences tiesībām, darbā izklāstot argumentētu redzējumu par konkurences tiesību piemērošanu, balstot to juridiskos apsvērumos. Darbs var tikt sagatavots latviešu vai angļu valodā, kā arī tas var būt sagatavots tieši konkursam vai būt iepriekš publicēts vai sagatavots studiju programmas ietvaros.

Zinātnisko darbu konkursā aicināti piedalīties gan bakalaura, maģistra vai doktora līmeņa tiesību zinātņu studenti, gan praktizējoši juristi, kas dzimuši pēc 1996. gada 1. janvāra.

Konkurences padomes priekšsēdētājs Juris Gaiķis: “Konkurences padome ikdienas saskaras ar lietām, kuras parasti ir sarežģītas gan pierādījumu, gan ekonomiskā un juridiskā novērtējuma ziņā. Tāpat konkurences tiesībās pašlaik izaicinājumus rada arī digitalizācija, tāpēc cītīgu un talantīgu jauno studentu un profesionāļu vērtējumi un analīze par konkurences tiesību attīstību varētu sniegt būtisku pienesumu konkurences tiesībās. Pielāgojot konkurences tiesības tirgus izmaiņām un jaunām idejām, būtiski, ka jau nostiprinātie konkurences tiesību fundamentālie principi saglabājas paredzami – uz neatkarīgu un pierādījumiem balstītu konkurences tiesību piemērošanu. Lai novērtētu un apbalvotu jauno profesionāļu zinātnisko interesi par konkurences tiesībām, Konkurences padome konkursa laureātam nodrošinās arī prakses vietu, tādējādi paverot jaunas karjeras iespējas.”

PwC Legal Konkurences un ES tiesību prakses grupas vadītājs Māris Butāns: “Sadarbība ar augstskolām un studentiem mums ir ļoti svarīga, jo šeit top nozares nākotnes profesionāļi. PwC ir multidisciplinārs uzņēmums un mums ir svarīgi sekmēt izglītības kvalitāti kā juridiskajā, tā arī citās ar uzņēmējdarbību saistītās jomās. Jauno ekspertu zināšanas un prasmes ir tās, kas vēlāk atspoguļosies ne tikai Latvijas ekonomikā un uzņēmējdarbībā, bet, iespējams, arī nesīs mūsu vārdu pasaulē, tādēļ es ar lielu nepacietību gaidu iespēju iepazīties ar jaunās paaudzes vīziju konkurences tiesībās. Neskatoties uz ilggadējo pieredzi, mēs vienmēr ar gandarījumu ieklausāmies jauniešu idejās un iedvesmojamies, jo nereti tieši drosmīgākās un sākumā šķietami nereālākās idejas izdodas realizēt izcilos projektos.”

Rīgas Juridiskās augstskolas Bakalaura programmu direktore, Dr. Laura Ratniece: “Pētniecība un zinātniski pētniecisko darbu izstrāde ir ļoti būtiska studiju procesa sastāvdaļa. Rīgas Juridiskā augstskola priecājas par iespēju veicināt pētniecību konkurences tiesību jomā un aicina ikvienu studentu apsvērt iespēju piedalīties šajā konkursā.”

Sagatavotie darbi laikā no 2021. gada 22. novembra līdz 2022. gada 15. maijam jāiesniedz elektroniskā formā, tos nosūtot uz e-pasta adresi: maris.butans@pwc.com.

Visus iesūtītos darbus izvērtēs komisija un līdz 2022. gada 25. maijam tiks noteikti pieci finālisti, kuri būs ieguvuši komisijas augstāko novērtējumu. Finālisti tiks aicināti darbus prezentēt komisijai laikā līdz 2022. gada 10. jūnijam. Konkursa uzvarētājs ne tikai saņems naudas balvu, bet arī tiks piedāvāta prakses vieta Konkurences padomē.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar zvērinātu advokātu biroja PwC Legal konkurences tiesību prakses grupas vadītāju Māri Butānu, rakstot uz e-pastu: maris.butans@pwc.com.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI