DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs apmeklē SAB un pārrunā tā turpmāko darbu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 11. novembrī, pēc traģiskās vēsts saņemšanas par ilggadējā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša došanos mūžībā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns apmeklēja valsts drošības iestādi un tikās ar direktora vietnieku un direktora pienākumu izpildītāju Andi Freimani.

Tikšanās laikā J.Bordāns ar direktora pienākumu izpildītāju pārrunāja SAB darbu līdz turpmākajiem Nacionālās drošības padomes (NDP) un Saeimas lēmumiem.

Tieslietu ministrs J.Bordāns: “SAB darbu nodrošina profesionāli un pieredzējuši darbinieki, tāpēc esošā situācija traucējumus darbam neradīs, taču NDP un Saeimai nevajadzētu vilcināties ar jauna profesionāla, godīga un drosmīga vadītāja iecelšanu.”

Jau ziņots, ka naktī uz 11. novembri mūžībā devies ilggadējais SAB direktors un bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Papildu informācija:

Saskaņā ar Ministru kabineta 2004. gada 20. oktobra rīkojumu Nr. 784 “Par Satversmes aizsardzības biroja pārraudzības īstenošanu” valsts drošības iestādes – Satversmes aizsardzības biroja – pārraudzību īsteno tieslietu ministrs.

SAB ir Ministru kabineta pārraudzībā esoša valsts drošības iestāde, kuras mērķis ir iegūt apsteidzošu izlūkošanas un pretizlūkošanas informāciju, lai novērstu ārvalstu organizāciju vai atsevišķu personu draudus Latvijas drošībai un nacionālajām interesēm.

 SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem un atbrīvo Saeima pēc NPD priekšlikuma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI