DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministrija pagarina kandidātu pieteikšanās termiņu uz valsts augstskolu padomēm

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pagarina pieteikšanās termiņu Ministru kabineta (MK) virzītiem kandidātiem uz vietu valsts augstskolu padomēs.

Termiņš pagarināts, ņemot vērā nozares pārstāvju izteikto viedokli par nepieciešamību atvēlēt ilgāku laiku pirmreizējai augstskolu padomju izveidei nekā līdz šī gada 30.novembrim, kā tas šobrīd noteikts Augstskolu likumā.

Pieteikšanās termiņi tiek pagarināti sekojoši:

  • Līdz 23. novembrim (iepriekš 11. novembris) aicināti pieteikties kandidāti uz Latvijas Universitātes (piecas amata vietas) un Rīgas Tehniskās universitātes (piecas amata vietas) augstskolas padomēm.
  • Līdz 25. novembrim (iepriekš 11. novembris) aicināti pieteikties sabiedrības pārstāvji, kas kandidē uz vietu augstskolu padomēs Banku augstskolā (divas amata vietas) un Vidzemes Augstskolā (divas amata vietas).
  • Līdz 29. novembrim (iepriekš 17. novembris) aicināti pieteikties kandidāti Ventspils Augstskolas (divas amata vietas) un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (divas amata vietas) augstskolas padomēm.

Informācija par vakancēm augstskolu padomēs ir pieejama Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā, IZM mājaslapā latviešu valodā un angļu valodā, kā arī attiecīgo augstskolu mājaslapās.

Tuvākajā laikā plānots izsludināt MK virzītu kandidātu pieteikšanos arī uz Liepājas Universitātes, Daugavpils Universitātes un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas augstskolu padomēm.

Vienlaikus Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iesniegusi priekšlikumu grozīt šobrīd Augstskolu likumā paredzēto termiņu pirmreizējai valsts augstskolu padomju izveidei, pagarinot to līdz 2022. gada 31. janvārim. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija priekšlikumu šodien atbalstījusi, nododot izskatīšanai Saeimai steidzamības kārtā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI