DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldība slimnīcās izveidos 300 gultas Covid-19 pacientiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas dome otrdien, 2. novembrī nolēma, ka galvaspilsētas pašvaldības pārziņā esošajās slimnīcās tiks izveidotas gultas vismaz 300 Covid-19 pacietiem.

Rīgas 2. slimnīca tiks pārprofilēta1 tikai Covid-19 pacientu ārstēšanai un slimnīcas rīcībā esošās medicīniskās tehnoloģijas, telpas un ārstniecības personas tiks novirzītas, lai pakāpeniski atvērtu 150 Covid-19 pacientu gultas.

Lai nodrošinātu šādam Covid-19 pacientu daudzuma ārstēšanai nepieciešamo skābekļa plūsmu, Rīgas 2. slimnīcā nepieciešams veikt skābekļa sistēmas izbūvi. Ja minētā uzdevuma izpildei no valsts kavēsies nepieciešamā finansējuma piešķiršana, izmaksas varēs segt no Rīgas pašvaldības Rezerves fonda līdzekļiem.

Rīgas 1. slimnīcā no 24. oktobra atsākusi darbu nodaļa Covid-19 pacientu ārstēšanai Sākotnēji šajā slimnīcā bija plānots izveidot 50 Covid-19 pacientu gultas, bet tagad to skaitu paredzēts palielināt vismaz līdz 150.

Pēc epidemioloģiskās situācijas uzlabošanās plānots slimnīcu darbu atjaunot ierastajā režīmā.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome pagājušajā nedēļā pieņēma lēmumu, kas ļauj operatīvāk reaģēt uz straujajām pārmaiņām un nepieciešamības gadījumā palielināt Covid-19 pacientu gultu skaitu galvaspilsētas pārziņā esošajās veselības aprūpes iestādēs – Rīgas 1. slimnīcā un Rīgas 2. slimnīcā.

“Rīgas veselības iestādes ir veikušas apbrīnojamu darbu, lai īstenotu vērienīgās pārmaiņas, pielāgojot savu darbību krīzes situācijai. Milzīgs paldies katram cilvēkam, kas ir ieguldījis un turpina ieguldīt laiku, atņemot to ģimenei, lai kopīgiem spēkiem sniegtu sabiedrībai atbalstu šajā sarežģītajā laikā. Neraugoties uz sadarbības partneru novēloto un gauso rīcību, Rīga ir pierādījusi, ka spēj darboties solidāri un mērķtiecīgi,” uzsver Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs.

1 “Par veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanu, SIA "Rīgas 1. slimnīca" iesaisti ar Covid-19 infekciju saslimušo pacientu aprūpē un SIA "Rīgas 2. slimnīca" papildu pakalpojumu programmu izvēršanu Covid-19 pandēmijas laikā”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI