DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Par dievnamu apmeklējumiem no 21. oktobra līdz 14. novembrim

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2021. gada 21. oktobra līdz 14. novembrim Latvijas dievnami ir atvērti no plkst. 6.00 līdz plkst. 19.00 – tikai individuāliem apmeklējumiem un ievērojot stingras epidemioloģiskās drošības prasības. Tāpat dievnamos ir jāievēro divu metru distance un jālieto mutes un deguna aizsegs. 

Latvijas dievnamos uz vienu personu ir jānodrošina ne mazāk kā 15 mno pieejamās telpas platības, nepārsniedzot 20 % no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj apmeklētājiem pieejamā telpu platība un infrastruktūra.  

Visas reliģiskās organizācijas ir aicinātas, ņemot vērā Covid- 19 infekcijas izplatību, dievkalpojumus translēt attālināti, lai samazinātu cilvēku kontaktēšanos. 

Vienīgais izņēmums attiecībā uz dievnamu darba laiku ir no 2021. gada 4. novembra līdz 2021. gada 7. novembrim, kad garīgais un kalpojošais personāls veic savus pienākumus bez darba laika ierobežojumiem, jo šajā laikā tiek atzīmēti Mārtiņa svētki, kas ir kultūrvēsturiski svētki un ir atzīstami par nozīmīgiem notikumiem, īpaši dievturu konfesiju pārstāvjiem. 

Tieslietu ministrija ir uzrunājusi visas reliģiskās savienības (baznīcas) par nepieciešamību ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības. 

Tieslietu ministrija norāda, ka reliģiskajām organizācijām ir jāsadarbojas ar Valsts policiju un citām institūcijām sabiedriskās kārtības un epidemioloģisko prasību nodrošināšanai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI