DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Noskaidro uzvarētāju konkursā par Vides pārraudzības valsts biroja direktora amatu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ir noslēdzies atklātais konkurss uz Vides pārraudzības valsts biroja (VPVB) direktora amatu, un pretendentu atlases komisija Daigu Avdejanovu vienbalsīgi atzinusi par konkursa uzvarētāju. Par kandidātes iecelšanu amatā vēl lems Ministru kabinets. 

Daigas Avdejanovas iepriekšējā darbavieta bijusi Datu valsts inspekcija, kur D. Avdejanova darbu uzsāka kā Iekšējā audita departamenta direktore, bet vēlāk kļuva par iestādes direktori un iestādi vadīja trīs gadus.

Pirms darba Datu valsts inspekcijā konkursa uzvarētāja strādājusi Tieslietu ministrijā, kur 10 gadus vadīja Iekšējā audita departamentu. Vēl pirms tam 10 gadus Daigas Avdejanovas darbavieta bijusi Valsts ieņēmumu dienests, un šajā laikā viņa vadījusi dažādas struktūrvienības.

Ārpus tiešajiem darba pienākumiem D. Avdejanova bijusi arī lektore Banku augstskolā, kur vadījusi kursu “Iekšējais audits”, un Juridiskajā koledžā, kur lasījusi lekcijas kursā “Personas datu aizsardzība”.

Potenciālajai Vides pārraudzības valsts biroja direktorei ir Latvijas Banku koledžā iegūts finansista diploms un Latvijas Universitātē gūts profesionālā maģistra grāds ekonomikā. D. Avdejanovai ir vācu valodas pamatprasmes, viņa labā līmenī pārvalda angļu valodu, bet teicami pārzina krievu valodu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, komentējot konkursa rezultātu, norāda: “No jaunās Vides pārraudzības valsts biroja direktores galvenokārt sagaidu stratēģisku redzējumu risinājumiem, kā nodrošināt vides aizsardzības un saimniecisko interešu līdzsvarošanu attīstības plānu un projektu nelabvēlīgas ietekmes, piesārņojuma un rūpniecisko avāriju riska novēršanā un samazināšanā. Svarīgs priekšnoteikums tam ir atvērts dialogs kā ar sabiedrību, tā ar investoriem, valsts un pašvaldību institūcijām.”

Kā ziņots iepriekš, atklātais konkurss norisinājās trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēja iesniegtos dokumentus un pretendentes atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendente konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un prezentēja stratēģisko redzējumu par VPVB ilgtermiņa prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados.  Savukārt konkursa trešajā kārtā tika vērtētas pretendentes vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, darbinieku motivēšana un attīstīšana, pārmaiņu vadīšana.

Lai ieņemtu VPVB direktora amatu, konkursa uzvarētājai vēl jāsaņem Ministru kabineta apstiprinājums.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Edmunds Balševics, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja vadītāja Laila Spaliņa. Tāpat pretendentu vērtēšanā par neatkarīgo novērotāju bija uzaicināta biedrības “Baltijas Vides forums” valdes priekšsēdētāja Kristīna Veidemane.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI