DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Cēsis 815 gadus svinēs ar koncertiem, tiešraidēm un muzikāliem cēsniekiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien un svētdien, 17. un 18.jūlijā, Cēsis svinēs savus gada lielākos svētkus – “Cēsis 815”. Arī šogad svētkus aicinām svinēt, lai arī attālināti, taču kopā! Svētku galvenais izaicinājums, tāpat kā pērn, ir nodrošināt ne tikai saistošu un dinamisku svētku programmu, bet panākt svētku viesu un virtuālo apmeklētāju līdzdalību.

Svētki ir par kopā būšanu un kopā svinēšanu, tāpēc jau laikus aicinām apkaimes organizēt kaimiņu svētkus, lai radītu svētku sajūtu ikkatrā pilsētas vietā! Pagājušajā gadā mums tas lieliski izdevās, un esam pārliecināti, ka svētku sajūta arī šogad būs Cēsu pagalmos, dārzos, viesistabās un citviet!

 

Esam radījuši svētku programmu, kurā skatītāji varēs piedalīties un to vērot tiešraidē televīzijas kanālā “ReTV”, mājas lapā cesis.lv un oficiālajos Cēsu novada sociālo tīklu kontos un, ja epidemioloģiskie noteikumi atļaus, arī klātienē. Par svētku dienas iesaistes akcijām precīzāka informācija sekos.

Galvenajā svētku dienā, sestdien, svētku tiešraidi no plkst.13.00 līdz plkst.21.00 vadīs cēsnieki Gundega Skudriņa un Mārtiņš Spuris. Svētku režisore Gunita Bārda. Tiešraides laikā pieslēgsimies visām jaunā novada apdzīvotajām vietām, lai svētki skanētu iespējami tālu. Ja noteikumi atļaus, svētku koncerti būs pieejami skatītājiem klātienē saskaņā ar tajā brīdī spēkā esošajiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem. Plānojam, ka, līdzīgi kā pērn, visu svētku programmu būs iespējams vērot īpaši iekārtotās skatīšanās zonās pie lielajiem ekrāniem Vienības laukumā un Pils laukumā.

Svinību diena sāksies ar tradicionālo pilsētas modināšanu no orķestrmobīļa ar pūtēju orķestri “Cēsis” (diriģents Jānis Puriņš un Evija Dāve), kas no rīta sāks savu ceļu pa Cēsu ielām. Koncertprogramma un tiešraide sāksies plkst.13.00. Programma piesātināta ar gan Cēsu novada mākslinieku priekšnesumiem, gan Latvijas mēroga zvaigznēm.

Tāpat sestdien Cēsu pilsētas stadionā un Cēsu pump-track velotrasē norisināsies sportiskas aktivitātes, kā arī notiks dažādas mākslinieciskas performances dažādās pilsētas vietās.

Rožu laukumā norisināsies vēsturiskais Hanzas amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Tirgotājus aicinām pieteikties no 21.jūnija līdz 2.jūlijam. Nolikums, kritēriji un elektroniskā pieteikšanās anketa būs pieejama mājas lapā cesis.lv no 21.jūnija. Savukārt Rīgas iela svētku laikā būs gājēju iela, kur savās terasēs aicinās kafejnīcas, durvis vērs un tirgosies vietējie veikaliņi un radošie Cēsu uzņēmēji.

Galvenās svētku dienas noslēgumā iespēju robežās notiks arī skaļākas ballītes atbilstoši spēkā esošajiem noteikumiem un, protams, arī svētku kulminācija. Informācija sekos!

Svētdienu aicināsim pavadīt mierīgākā gaisotnē ar svētku pikniku Cēsu pils dārzā, kā arī būs iespēja sevi iemēģināt atraktīvajā vasaras slēpošanā Vienības laukumā.

Pilna svētku programma tiks ziņota jūlija sākumā.

Aicinām līdzdarboties svētku rīkošanā un atsaukties Cēsu dziedošās ģimenes un individuālos mūziķus, lai bagātinātu svētku norises ar saviem priekšnesumiem. Lūdzam atsūtīt video līdz 2021.gada 6.jūlijam, kur redzama un dzirdama jūsu muzicēšana. Organizatori, izvērtējot iesūtīto materiālu, informēs par iespēju papildināt svētku programmu ar savu priekšnesumu īpašā programmā vecpilsētā. Pieteikumus aicinām sūtīt uz kultura@cesis.lv.

Lai īpaši izceltu mazāk zināmas kultūrvēsturiskās vietas un vērtības Cēsīs, jau no jūnija sākuma aicinām sekot līdzi raidījumu ciklam “Pielaiko Cēsis”. Raidījumos atklājam un pētām vēsturi, notikumus un cilvēkus un svētku svinēšanas tradīcijas dažādās vietās. Šogad raidījumu cikls tiek veltīts vietām, lai pēc virtuālā vidē pavadītā gada ieraudzītu jaunas iespējas, kur būt, kur satikties, kur svinēt. Raidījumi skatāmi kanālā “ReTV” otrdienās plkst.21.25 un internetā Cēsu novada pašvaldības sociālo tīklu kontos. Vairāk informācijas ŠEIT.

Tāpat arī turpinās akcija “Uzšuj savu svētku karodziņu”. Karodziņus gaidīsim līdz 1.jūlijam Tūrisma informācijas centrā, Baznīcas laukumā 1. Vairāk informācija par akciju ŠEIT.

Svētkus “Cēsis 815” organizē p/a “Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” sadarbībā ar radošo apvienību “Making Magic” un televīzijas kanālu “ReTV”. Svētkus atbalsta AS "Cēsu alus".

Cēsis dibinātas 1206.gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā un Latvijas karoga dzimtene.

 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI