DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pagarina Apvienotās Karalistes pilsoņu uzturēšanās termiņu Latvijā pēc Brexit

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Saeima ceturtdien, 15.aprīlī, galīgajā lasījumā pieņēma izmaiņas likumā, kas Apvienotās Karalistes pilsoņiem pagarina ieceļošanas un uzturēšanās termiņu Latvijā pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb Brexit.

Apvienotās Karalistes pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem līdz izstāšanās dienai Latvijā izsniegtās ES pilsoņa reģistrācijas vai pastāvīgās uzturēšanās apliecības, kā arī ES pilsoņa ģimenes locekļa uzturēšanās atļaujas būs derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām, bet ne ilgāk kā līdz šī gada 30.jūnijam.

Tāpat noteikts, ka Apvienotās Karalistes pilsoņiem vai viņu ģimenes locekļiem, kuri uzturējušies Latvijā līdz pagājušā gada beigām un vēlas to turpināt darīt, līdz šī gada 30.jūnijam jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) pieteikums jauna uzturēšanās dokumenta saņemšanai. Pieteikumu var iesniegt elektroniski vai pa pastu brīvas formas iesnieguma veidā, un tam jāpievieno derīga ceļošanas dokumenta kopija.

No likuma izslēgts nosacījums, kas paredz, ja Apvienotās Karalistes pilsonis nav saņēmis Latvijā izsniegtu uzturēšanās dokumentu līdz pērnā gada 30.decembrim, viņš var turpināt uzturēties Latvijā, izmantojot ES pilsoņu tiesības, ar nosacījumu, ka uzturējies šeit vismaz sešus mēnešus kā nodarbināta vai pašnodarbināta persona vai students.

Tāpat kā līdz šim uzturēšanās dokuments būs derīgs piecus vai desmit gadus, iepriekš par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Ārlietu komisijas sēdē deputātus informēja PMLP pārstāve. Pērn Latvijā uzturējās 1059 Lielbritānijas pilsoņi ar derīgām ES pilsoņa reģistrācijas apliecībām un 156 – ar pastāvīgās uzturēšanās atļaujām, likumprojekta anotācijā norādījuši tā autori.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI