DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Rīgas ūdens” aicina par ūdensvada avārijām ziņot uz diennakts informatīvo tālruni 8000 21 22

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pašreizējo mainīgo klimatisko apstākļu dēļ notiek grunts svārstības, kas pēdējās dienās būtiski palielinājis ūdensvada avāriju skaitu. SIA “Rīgas ūdens” aicina iedzīvotājus par pamanītajām ūdens izplūdēm virszemē ziņot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 21 22.

Diemžēl aizvien biežāk ir novērojama tendence, ka iedzīvotāji nevis informē par notikušo ūdensvada avāriju atbildīgos dienestus, bet vispirms to steidz iemūžināt fotogrāfijās, ievietošanai sociālajos tīklos vai nosūtīšanai ziņu portāliem. Tas, savukārt, kavē operatīvu informācijas saņemšanu, avārijas vietas lokalizāciju un avārijas likvidāciju.

SIA “Rīgas ūdens” šobrīd ir samazinājis plānoto remontdarbu apjomu, lai maksimāli ātri spētu reaģēt uz notikušajām avārijām un tās novērst. Šo darbu operativitāti ietekmē arī Covid-19 izraisītā pandēmija, kura nav saudzējusi arī uzņēmuma darbiniekus, samazinot pieejamo remontbrigāžu skaitu. Neskatoties uz ievērojami pieaugušo izsaukumu skaitu, SIA “Rīgas ūdens” Ūdensvada un kanalizācijas tīklu dienests ir spējis lokalizēt avārijas ar iespējami mazāku ūdensapgādes pārtraukuma areālu un likvidēt tās maksimāli īsā termiņā. Aicinām iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret radušos situāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI