DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
4
4

Žurnālā “Jurista Vārds” – bērna tiesības un vecāku atbildība pandēmijas laikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vai vecāki var iebilst un ļaut izglītojamam neapmeklēt izglītības iestādi? Jaunākajā “Jurista Vārda” laidienā ikvienam interesentam brīvi pieejams ar pandēmiju saistīts skaidrojums un redakcijas sleja. Viens no tiem par vecākiem aktuālu tēmu – “Bērna tiesības un intereses: vecāku atbildība pandēmijas laikā”.

Viss žurnāla “Jurista Vārds” 2020. gada 3. novembra laidiens elektroniski pieejams šeit: https://juristavards.lv/zurnals.php?laidiens_id=12282

Žurnāla redakcija brīvpieejā publicē Latvijas Universitātes doktorantes Ilzes Ziemanes skaidrojumu “Bērna tiesības un intereses: vecāku atbildība pandēmijas laikā”. Atsākoties klātienes mācībām izglītības iestādēs pēc skolēnu rudens brīvlaika, daudziem vecākiem un bērniem ir radies jautājums par šāda mācību procesa atbilstību un nepieciešamību, raugoties uz strauji pieaugušo ar Covid-19 infekciju sirgstošo personu skaitu. Skaidrojumā plašāk par to, vai vecāki var iebilst un ļaut izglītojamam neapmeklēt izglītības iestādi, kas ir bērns, un kādi ir viņa pienākumi.

Tāpat brīvpieejā – ar mērķi raisīt domas, "Jurista Vārda” galvenās redaktores Dinas Gailītes gatavotā redakcijas sleja “Likuma varai trauksmaini laiki”. Par draudiem, ko pandēmija rada sabiedrības veselībai un labklājībai, tiek runāts ik dienas. Mazāk vērības veltīts satricinājumiem, ko šis laiks var radīt un jau ir radījis likuma varai jeb tiesiskumam. Kādēļ gan lai “Jurista Vārda” slejās runātu par tik vienkāršām un katram juristam it kā pašsaprotamām lietām? Atbildi lasiet šodienas numurā!

(!) “Jurista Vārda” saturu veido oriģināldarbi, kurus sargā autortiesības. Jebkāda žurnālā, tostarp žurnāla elektroniskajā versijā juristavards.lv, publicēto rakstu (tai skaitā brīvpieejai atvērto publikāciju) pārpublicēšana pieļaujama tikai ar redakcijas rakstveida atļauju. Citēšanas gadījumā atsauce uz “Jurista Vārdu” ir obligāta, vienlaikus norādot arī pirmpublikācijas vietu un laiku.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI