DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
6
6

Top likumprojekts regulējumam pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Paula Čurkste, LETA

Tieslietu ministrija sākusi darbu pie tiesiskā regulējuma izstrādes saistībā ar ierobežojumu atcelšanu pēckrīzes situācijā, lai sabiedrība varētu atgriezties pie ierastā ekonomiski aktīva dzīves stila un vienlaikus saglabātu pieeju, kas Latviju padarījusi par pasaulē atzītu veiksmes stāstu.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Latvija ir pierādījusi, ka mēs kontrolējam vīrusa izplatību. Vienlaikus esam aizņēmušies četrus miljardus eiro krīzes seku pārvarēšanai un tālākai ekonomiskajai izaugsmei. Valdībā tiek virzīts desmit punktu plāns, lai mūsu valsts varētu iznākt no šīs krīzes situācijas spēcīgāka, salīdzinot ar saviem kaimiņiem. Viss, kas šobrīd vajadzīgs – dota iespēja cilvēkiem šo plānu īstenot dzīvē. Tāpēc dažu nedēļu laikā mēs likumiski nostiprināsim mūsu kopīgā veiksmes stāsta turpinājumu. Cilvēkiem ir jāatgriežas pie ekonomiski aktīva dzīvesveida.”

Turpinoties slimības izplatībai, pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas jaunā likumā jābūt noregulētiem visiem būtiskiem privātpersonu ierobežojumiem dažādās dzīves jomās, kā arī nozīmīgām izmaiņām attiecībā uz sociālajiem un ekonomiskajiem jautājumiem. Saeimai ir jānodrošina visu būtisko jautājumu izlemšana atbilstošā likumdošanas procesā, jo visi ārkārtējās situācijas nodrošināšanai pieņemtie lēmumi un rīkojumi zaudēs spēku vienlaikus ar ārkārtējās situācijas atcelšanu, uzsver J.Bordāns.

Jaunais regulējums paredzēs izmaiņas arī atsevišķu nozaru jautājumos, lai nepieciešamības gadījumā varētu efektīvi pielāgoties Covid-19 situācijas izmaiņām, piemēram, individuālo aizsardzības līdzekļu plānošanā un iegādē, kā arī epidemioloģiskās drošības pasākumu pilnveidošanā un nodrošināšanā.

Tāpat arī atsevišķus ārkārtējās situācijas laikā ieviestos papildu risinājumus paredzēts ieviest kā pastāvīgu regulējumu, piemēram, digitālos risinājumus un attālināto piekļuvi iestāžu pakalpojumiem.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI