DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Atbalsts uzņēmumiem jānodrošina neatkarīgi no nozares

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) iesniegusi priekšlikumus Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai par atbalsta rīkiem Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem.

Ņemot vērā straujo situācijas mainību, atbalsta rīki jānodrošina krīzes skartajiem komersantiem, jo pandēmijas radītā krīze ekonomikā skars gandrīz visas nozares.

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs: “Krīzes apstākļos mums vispirms jānodrošina veselības aizsardzības un drošības pasākumi visiem. Strauji jāpieņem lēmumi, lai palīdzētu darba ņēmējiem un visiem uzņēmējiem – mazam un vidējam sektoram, jaunizveidotiem uzņēmumiem un jo īpaši tiem, kuru pastāvēšana šobrīd ir būtiski apdraudēta. Tāpēc valsts līderiem jānodrošina visaptveroša un kvalitatīva pieeja lēmumu pieņemšanā, lai maksimāli saglabātu pašreizējo nodarbinātības līmeni. Lielākā kļūda būtu reaģēt ar “darīšanas kā parasti” pieeju vai bez sirdsdegsmes.”

LTRK padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis: “Šobrīd jārīkojas ātri, drosmīgi un izlēmīgi. LTRK un LDDK ar šodien kopēji parakstīto lēmumu visu uzņēmumu atbalstam rāda piemēru politiķiem un lēmumu pieņēmējiem.”

LDDK un LTRK uzsver, ka ir svarīgi kopā strādāt, lai radītu atbalsta kritērijus tiem komersantiem, kuriem sakarā ar Covid-19 izplatību ir būtiski pasliktinājusies finanšu situācija, lai nodrošinātu, ka uzņēmumi nebankrotē un darbinieki nezaudētu darba vietas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI