DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Atvērto durvju dienu laikā jaunieši aicināti iepazīt valsts pārvaldi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad Atvērto durvju dienās savas durvis interesentiem vērs vairāk nekā 40 valsts pārvaldes iestāžu un to filiāļu visā Latvijas teritorijā. No 1. līdz 3. aprīlim norisināsies daudzveidīgi pasākumi, kuru laikā skolēni un jaunieši aicināti atklāt un izprast, kā darbojas valsts pārvalde.

Šī gada Atvērto durvju dienas caurvij tēma “Brīvība”, kas saskan ar Latvijas valsts simtgades programmā doto atslēgas vārdu 2020. gadam. Pirms 100 gadiem, 1920. gadā, atbrīvotajā Latvijā sanāca Satversmes sapulce un par pirmo Valsts prezidentu ievēlēja Jāni Čaksti. Atceroties par šiem notikumiem, jaunieši tiek mudināti uzzināt un izprast, kādas brīvības savā valstī mums katram dotas šodien un kā tās ikdienā iespējo valsts pārvalde.

Pērn Atvērto durvju dienu laikā dažādās ekskursijās, radošajos pasākumos, izstādēs, konkursos un citās aktivitātēs piedalījās gandrīz 7000 bērnu, jauniešu un citu interesentu. Arī šogad jauniešiem piedāvāts gana plašs pasākumu klāsts, no kā izvēlēties sev aktuālāko un interesantāko.  

Plašāka informācija par iestāžu norisēm, kā arī pieteikšanās kārtība pieejama pasākuma mājaslapā atvertodurvjudiena.lv. Ar pieteikšanos kavēties nevajadzētu, jo vietu skaits ir ierobežots. Pasākumi mājaslapā sakārtoti atbilstoši tēmām – kultūra, vides aizsardzība, izglītība un zinātne, drošība un citas jomas. Tāpat apmeklējamos pasākumus var izvēlēties atbilstoši reģioniem, kuros tie notiek – viss pārredzami apskatāms interaktīvā kartē. Informāciju par pasākumiem var meklēt arī sociālajos tīklos ar tēmturi #AtvērtāPārvalde.

Atvērto durvju dienu laikā jauniešiem būs iespējas uzzināt gan par valsts pārvaldes darba atbildīgajām, gan aizraujošajām pusēm. Aktivitāšu izvēle, gluži tāpat kā darbs valsts iestādēs, būs ļoti plaša – no iespējas pētīt dokumentus un ielūkoties noziegumu izmeklēšanā līdz pat sportiskiem izaicinājumam tieslietu iestādēs un ugunsdzēsēju tehnikas iepazīšanai.

Valsts kanceleja Atvērto durvju dienu iniciatīvu vada kopš 2011. gada, un ik gadu tā gūst plašu atsaucību gan no valsts iestāžu, gan apmeklētāju puses.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI