DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Apstādījumu saglabāšanas komisija rīkos vēl vienu izbraukuma sēdi Mežciemā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija ceturtdien, 19. decembrī, plkst. 11.30 apmeklēs Mežciemu, lai vēlreiz uz vietas vērtētu iespējamo koku nociršanu apbūves projekta dēļ.

Komisija jau gada sākumā bija saņēmusi iesniegumu no SIA „Estera Holding” par lielākās daļas koku nociršanu zemes gabalā Hipokrāta ielā bez numura un Sergeja Eizenšteina ielā bez numurā (122. grupa, 2121. grunts). Šī kompānija saistībā ar daudzdzīvokļu mājas būvniecību sākotnēji vēlējās cirst 48 kokus. Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija sarīkoja izbraukuma sēdi un pieprasīja veikt publisko apspriešanu, jo speciālisti, vizuāli vērtējot šos kokus, bija secinājuši, ka lielākā daļa no tiem ir ainaviski un dendroloģiski vērtīgi. Mežciema un citu apkaimju iedzīvotāji bija ļoti aktīvi, pašvaldība saņēma vairāk nekā 2600 iedzīvotāju viedokļus.

Patlaban projekta attīstītājs ir iesniedzis jaunu apbūves projekta pieteikumu, kurā tiek lūgta atļauja 11 koku ciršanai.

„Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija vienmēr ļoti rūpīgi vērtē šādus apbūves projektus un aicina iedzīvotājus aktīvi paust savu viedokli. Paldies visiem, kuri piedalījās sabiedriskajā apspriešanā. Jau tagad var teikt, ka sabiedrības viedoklis ir saklausīts un projekta attīstītājs ir ievērojami samazinājis cērtamo koku skaitu, tomēr par gala lēmumu komisija vēl diskutēs,” sacīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI