DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ādažu bāzē godina kritušo karavīru piemiņu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 8.novembrī, Ādažu bāzē notiks piemiņas pasākums, lai godinātu Latvijas karavīrus, kuri pildot kaujas uzdevumus ziedojuši savas dzīvības.

Kritušo karavīru piemiņas pasākumu apmeklēs aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos brigādes ģenerālis Georgs Kerlins, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers  un aicinātie viesi. 

Jau tradicionāli pirms Lāčplēša dienas Ādažu bāzē tiek rīkots piemiņas brīdis starptautiskajās operācijās Afganistānā un Irākā kritušajiem karavīriem, kuram dots nosaukums “Karavīru nakts”.

Pasākums sāksies Ādažu bāzes kapelā ar svētbrīdi, pēc kura kritušo karavīru piederīgie, dienesta biedri, ar kuriem kopā dienējuši kritušie, un Ādažu bāzē izvietotie karavīri noliks svecītes pie pieminekļa kritušajiem biedriem.

Kopš Latvijas armijas atjaunošanas Latvijas karavīri ir piedalījušies daudzās starptautiskajās operācijās un kaujas uzdevumos, ziedojot savas dzīvības Latvijas drošības stiprināšanai. Ar saviem darbiem viņi ir pierādījuši, ka Latvijas armijas karavīri ir lojāli un pašaizliedzīgi augstāko vērtību aizstāvēšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI