DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Valmierā atklāts sociālo pakalpojumu centrs “Vanags”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

4. septembrī dažādu sociālo grupu kopdzīvojamā mājā Ūdens ielā 2C Valmierā biedrība “Latvijas Samariešu apvienība” atklāja sociālo pakalpojumu centru “Vanags”. Biedrībai Valmieras pilsētas pašvaldība uzticējusi sniegt vairākus pakalpojumus.

Ēka Ūdens ielā 2C ekspluatācijā tika pieņemta 2019.gada 7.februārī. No šī gada jūnija ēkā tiek nodrošināts atskurbšanas pakalpojums, to vienlaicīgi iespējams sniegt līdz 10 personām. Atskurbšanas pakalpojums tiek sniegts personām, kuras tā saņemšanai uz speciāli izveidotajām telpām nogādā Valmieras pilsētas pašvaldības policijas vai Valsts policijas darbinieki. Savukārt deinstitucionalizācijas projekta “Vidzeme iekļauj” ietvaros izveidotajos grupu dzīvokļos pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem septembra sākumā uz dzīvi apmetušās 5 personas.  Lai nodrošinātu grupu dzīvokļu pakalpojumu ir piesaistīts sociālā darba speciālists, kas sniedz nepieciešamo atbalstu. Šo pakalpojumu kopumā varēs saņemt 16 personas. Sociālo pakalpojumu centra “Vanags” pārstāvji pastāstīja, ka interese par pakalpojumu esot ļoti liela, tāpēc paredzams, ka drīzumā tas tiks izmantots pilnībā, aizpildot grupu dzīvokļos atlikušās brīvās vietas. Tāpat izveidotas darba telpas aprūpes mājās pakalpojuma sniedzējiem, bet jau oktobrī paredzēts, ka darbu uzsāks nakts patversme – telpās iespējams uzņemt līdz 15 personām.  Katrs pakalpojums tiek nodrošināts telpās ar atsevišķu slēgtu ieeju, turklāt tās ir nodalītas no pārējās ēkas.

Kā atklāja biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” direktors Andris Bērziņš nosaukums “Vanags” simbolizējot ne tikai cēlo putnu ar vērienīgajiem spārniem un plašo lidojumu, bet tas izveidojies, saliekot kopā centram nozīmīgu atslēgvārdu pirmos burtus – Valmiera, aprūpe mājās, naktspatversme, atskurbtuve, grupu dzīvokļi un samarieši. “Priecājos, ka biedrība “Latvijas Samariešu apvienība” var nodrošināt sociālos pakalpojumus Valmierā, lepojos, ka esat drosmīgi, uzņēmīgi, gatavi izaicinājumiem! Līdz šim nebijis sociālais pakalpojums Valmierā ir grupu dzīvokļi pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem. Īpaši strādāsim, sadarbojoties ar Valmieras pilsētas pašvaldību un tās Sociālo lietu pārvaldi, lai klientiem sniegtu nepieciešamo atbalstu un radītu mājīgu vidi, nodrošinot, ka katrs pēc savām spējām, mērķiem un vēlmēm turpmāk varētu veidot savu dzīvi pēc iespējas pilnvērtīgāku un patstāvīgāku. Apņemamies Valmieras pilsētas pašvaldības sāktos un uzraudzītos sociālos pakalpojumus sniegt tikpat augstā līmenī, kā tas ir bijis līdz šim,” atklājot sociālo pakalpojumu centru “Vanags”, norādīja A.Bērziņš.

“Ir gods būt klāt sociālo pakalpojumu centra “Vanags” atklāšanas brīdi. Sociālie jautājumi ir ļoti jūtīgi, tāpēc Valmieras pilsētas pašvaldība lēmusi to sniegšanu nodot savas jomas profesionāļiem. Biedrība “Latvijas Samariešu apvienība” līdz šim sevi ir pierādījusi, kā ļoti labu sadarbības partneri, kas spēj nodrošināt kvalitatīvus sociālos pakalpojumus, tāpēc ir prieks sadarboties arī turpmāk. Lai izdodas apdzīvot ēku un piešķirt tai dzīvīgumu, atbilstoši to sākotnēji noteiktajām funkcijām,” tā Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums, sveicot ar sociālo pakalpojumu centra “Vanags” izveidi.

Jāpiemin, ka sociālo pakalpojumu centru “Vanags” vadīs Inga Brente-Mieze. Viņa ir no Alojas novada, kur 10 gadus vadījusi Sociālo dienestu, taču nu jau 2 gadus kopā ar ģimeni dzīvo Valmierā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI