DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

E. Levits papildina Neredzīgo bibliotēkas krājumu, ierunājot Satversmes ievadu ar komentāriem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, VPK

2. septembrī Valsts prezidents Egils Levits apmeklēja Latvijas Neredzīgo bibliotēku un papildināja tās krājumu, ierunājot audioierakstā Latvijas Republikas Satversmes ievadu ar saviem komentāriem.

Apmeklējuma laikā Valsts prezidents aplūkoja arī Latvijas Neredzīgo bibliotēkas telpas un tajās esošo krājumu – grāmatas, kas iespiestas Braila rakstā un palielinātā drukā, audiogrāmatas un grāmatas vieglajā valodā. Tāpat E. Levits iepazinās ar bibliotēkas skaņu ierakstu studijas un reproducēšanas darbu vienības pārstāvjiem, kuri ik dienu nodarbojas ar audioierakstu veikšanu un redakciju.

Latvijas Neredzīgo bibliotēka ir Kultūras ministrijas padotībā esoša kultūras, izglītības un informācijas iestāde, kas nodrošina pieeju grāmatām un informācijai cilvēkiem, kuri nevar lasīt parasto iespiedrakstu. Iestāde oficiāli dibināta 1962. gadā, tomēr bibliotēkas pirmsākumi meklējami jau 19. gadsimta otrajā pusē, kad Latvijā sākās neredzīgo cilvēku sociālā rehabilitācija. Latvijas Neredzīgo bibliotēkai ir septiņas filiāles Latvijas lielākajās pilsētās: Balvos, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Ventspilī.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI