DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

MK lemj par UIN atlaides piešķiršanu diviem kokrūpniecības uzņēmumiem – SIA “AmberBirch” un SIA “Rettenmeier Baltic Timber”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabineta šā gada 11. decembra sēdē pieņemts lēmums par uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaides piešķiršanu diviem kokrūpniecības uzņēmumiem - SIA “AmberBirch” un SIA “Rettenmeier Baltic Timber”. MK lēmums paredz, ka šie uzņēmumi pēc nozīmīgu investīciju projektu pabeigšanas saņems UIN atlaidi 25% apmērā no kopējās ieguldījumu summas.

SIA “AmberBirch”  plāno izveidot saplākšņa ražotni, ieguldot tajā 26,45 miljonus eiro. Līdz ar to pēc investīciju projekta īstenošanas uzņēmumam piemērotā UIN atlaide būs 6,61 milj. eiro. Īstenojot šo projektu uzņēmums plāno sasniegt augstu produktivitāti un konkurētspēju, veicot ieguldījumus pētniecībā un attīstībā un tā rezultātā izveidojot pilna cikla ražotni augstvērtīga saplākšņa ražošanai no apaļkoku iepirkšanas līdz gala produktam ar lielu eksporta potenciālu. Projekta rezultātā ir plānots ražot gan tradicionālo bērza saplāksni, gan kompozītsaplāksni, izmantojot dažādus koksnes un nekoksnes materiālus. Uzņēmums plāno izveidot 208 jaunas darbavietas.

SIA “Rettenmeier Baltic Timber” investīciju projekta ietvaros plāno uzlabot kokmateriālu šķirošanas procesu, ražotnes attīstībā ieguldot 15,34 miljonus eiro, līdz ar to pēc projekta īstenošanas uzņēmums saņems UIN atlaidi 3,84 miljonu eiro apmērā. Investīciju projekta mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu, detalizētu un produktīvu kokmateriālu šķirošanas procesu, kas ļautu samazināt šķirošanas izmaksas, palielināt ieņēmumus, gūstot lielāku lietderīgo iznākumu, ražojot tirgū pieprasītos produktus nepieciešamajās kvalitātēs un dimensijās, šādi iegūstot visaugstāko iespējamo cenu. Sākotnējie ilgtermiņa ieguldījumi tiks veikti, lai palielinātu zāģbaļķu šķirošanas jaudu par 66% un sasniegtu gandrīz 4 reizes augstāku zāģmateriālu šķirošanas produktivitāti nekā pašreizējā zāģmateriālu šķirošanas līnijā. Projekts paredz uzsākt ražot tādu garumu dēļus, kuri nebija iespējami līdz šim. Tāpat plānots ražot dažāda garuma dēļus atbilstoši individuāliem klientu pasūtījumiem. Sākotnējie ilgtermiņa ieguldījumi tiks veikti, lai būtiski mainītu arī ražošanas procesu un  paaugstinātu ražošanas procesa efektivitāti, izmantojot automātiskās iekārtas.

Absolūti lielāko daļu saražotās produkcijas visi uzņēmumi plāno eksportēt, līdz ar to projektu īstenošanas rezultātā tiek prognozēts, ka 2025. gadā šo uzņēmumu eksportētās produkcijas apjoms būs  aptuveni 82 miljoni eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI