DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Īrijas premjerministrs: ideja labāku nākotni joprojām iedvesmo Eiropas Savienību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Īrijas premjerministrs Leo Varadkars trešdien aizsāka Eiropas nākotnes debašu ciklu, kura ietvaros ES valstu vadītāji diskutēs ar EP deputātiem.

Uzņemot L. Varadkaru Eiropas Parlamentā (EP), tā priekšsēdētājs Antonio Tajāni sacīja: "No pirmās dienas amatā esmu uzsvēri, cik svarīgi Eiropu padarīt tuvāku tās pilsoņiem. Viņi no mums gaida darbavietu radīšanu, migrācijas pārvaldību, kā arī stiprinātu drošību un aizsardzību. Atklātas debates starp EP deputātiem un valstu vadītājiem bruģē ceļu dialogam un izpratnei, kas dos labumu cilvēkiem visā Eiropā. Tās nostāda Eiropas Parlamentu - vienīgo tieši ievēlēto ES iestādi - diskusiju par Eiropas nākotni pašā centrā."

L. Vardkars sacīja: "Eiropas ideju vienmēr virzījis optimisms un ticība labākai nākotnei. Šī ideja ir piedzīvojusi pārbaudījumus, taču tā nav salauzta. Atskatoties uz pagātnes sasniegumiem, mēs esam gatavi stāties pretī nākotnes izaicinājumiem."

Iepazīstinot ar savu redzējumu par Eiropas nākotni, Īrijas premjerministrs uzsvēra nepieciešamību stiprināt demokrātiju ES, ieviešot ES līmeņa kandidātu sarakstus EP vēlēšanās, pabeigt Ekonomiskās un monetārās savienības izveidi un nodrošināt, ka lielās korporācijas maksā pienācīgus nodokļus. Šomēnes apritot 45 gadiem kopš Īrijas pievienošanās ES, viņš arī pateicās EP deputātiem par atbalstu Brexit sarunās un uzsvēra, ka svarīgi būs pildīt tajās panāktās vienošanās.

Vairums EP politisko grupu līderu atzinīgi vērtēja L. Varadkara aicinājumu stiprināt demokrātiju ES. Viņi uzsvēra, ka ES valstis un iedzīvotāji kopā ir spēcīgāki nekā atsevišķi. Kā agrāk Īrijai, tā tagad arī ES būtu jāspēj mainīties, lai stātos pretī jauniem izaicinājumiem un darbotos visu iedzīvotāju labā. Deputāti arī atkārtoti uzsvēra, ka aizstāvēs Īriju Brexit sarunās.

Fakti: Eiropas Parlaments bija pirmā ES institūcija, kas rosināja uzsākt diskusijas par Eiropas nākotni. Diskusija ar Īrijas premjerministru aizsāk diskusiju ciklu par Eiropas nākotni starp deputātiem un ES valstu līderiem.

Debates iespējams noskatīties un lejuplādēt šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI