DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicina iesniegt projektu pieteikumus Erasmus+ pieaugušo izglītības mobilitātei

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) aicina organizācijas, kas darbojas pieaugušo izglītības jomā, iesniegt projektu pieteikumus 2017. gada Eiropas Savienības (ES) izglītības, mācību, jaunatnes un sporta atbalsta programmas Erasmus+ projektu pieteikumu konkursa otrajā kārtā.

Pieteikumus  var iesniegt juridiskas personas - pieaugušo izglītotāji, lai pilnveidotu un dažādotu pieaugušo izglītotāju metodiskās zināšanas un prasmes un tādējādi paaugstinātu pieaugušo mācīšanas un mācību kvalitāti. Saskaņā ar Erasmus+ programmas prioritātēm pieaugušo izglītības jomā, prioritāri tiek atbalstītas pieaugušo izglītības speciālistu mobilitātes aktivitātes, kas ilgtermiņā  vērstas uz pieaugušo ar zemām pamatprasmēm izglītošanu. Īpaša uzmanība ir vērsta uz pieaugušo izglītojamo, t.sk.  bēgļu, patvēruma meklētāju, migrantu, sociāli neaizsargāto un riska grupu, mācīšanas un mācīšanās vajadzībām.

"Šajā konkursa kārtā gaidīsim tikai to organizāciju projektu pieteikumus, kas nav iesniegušas projekta pieteikumu vai nav saņēmušas atbalstu konkursa pirmajā kārtā. Aicinām pieteikt projektus, kas paredz īstenot visu veidu pieaugušo neprofesionālo izglītību – formālo, neformālo vai  ikdienējo.  Pretendentus aicinām rūpīgi iepazīties ar konkursa noteikumiem un ņemt vērā to, ka šajā aktivitātē Erasmus+ neatbalsta organizācijas, kas darbojas pieaugušo profesionālās tālākizglītības jomā," stāsta Ennata Kivriņa, VIAA ES Izglītības programmu departamenta direktore.

Programma atbalsta nodarbību vadīšanu, dalību profesionālās pilnveides kursos un darba vērošanu ārvalstīs. Projektu pieteikumu konkursa otrajā kārtā pieejamais finansējums ir 42,6 tūkstoši eiro. Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2017. gada 4. oktobris (plkst. 12:00 pēc Briseles laika).

Plašāka informācija, t.sk. projektu pieteikumu veidlapas paraugs, programmas Erasmus+ vadlīnijas, projektu pieteikumu iesniegšanas kārtība un dokumenti,  pieejama VIAA mājaslapā. Elektroniski iesniedzamā pieteikuma veidlapa būs pieejama augusta otrajā pusē, kad VIAA plāno organizēt arī semināru un sniegt konsultācijas projektu iesniedzējiem.  

Konkursa pirmās kārtas rezultāti ir pieejami šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI