DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Drošības policija organizē Nacionālā pretterorisma plāna ieviešanas mācības

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 20. decembrī, Drošības policija (turpmāk – DP) organizēja Nacionālā pretterorisma plāna (turpmāk – NPP) ieviešanas galda mācības “Sarkanais kods 2016”. Mācības organizētas nolūkā apzināt nacionālā pretterorisma sistēmā iesaistīto institūciju gatavību ieviest preventīvos pasākumus paaugstināta, augsta vai īpaši augsta terorisma draudu līmeņa izsludināšanas un NPP ieviešanas gadījumā.

Šajās mācībās tika izspēlēti dažādi scenāriji, kas paredz institūciju sadarbību, ieviešot preventīvos drošības pasākumus, īpaši uzsverot savstarpējo informācijas apmaiņu.  Mācību mērķis bija veicināt kopēju izpratni un vienotu pieeju dažādu teroristisku rakstura apdraudējumu pārvarēšanā, kas ir būtiski nacionālās pretterorisma sistēmas efektīvai darbībai. Mācību ietvaros veikta arī iesaistīto institūciju apziņošanas pārbaude.

Mācības "Sarkanais kods" pirmo reizi tika organizētas 2012. gadā un šogad notika jau ceturto reizi. Mācībās piedalījās pārstāvji no Satversmes aizsardzības biroja, Militārās izlūkošanas un drošības dienesta, Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes, Latvijas Jūras administrācijas, Pārtikas un veterinārā dienesta, Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centra, kā arī no VAS "Starptautiskās lidostas "Rīga"", VA "Civilās aviācijas aģentūras", VAS "Latvijas Pasts" un VAS "Latvijas dzelzceļš".

Informējam, ka šīs bija jau iepriekš plānotas mācības, un tās nav saistītas ar uzbrukumu Berlīnē.

Drošības policija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI