DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nacionālo bruņoto spēku orķestra kameransambļu koncerti “Jautrā solī!”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
12.decembrī plkst. 13:00 Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas zālē, 13. decembrī plkst. 17:00 Jūrmalas mūzikas vidusskolas zālē un 15.decembrī plkst.17:30 Daugavpils Universitātes koncertzālē notiks Nacionālo bruņoto spēku orķestra kameransambļu koncerti “Jautrā solī!”.

2016. gada izskaņā pēc novembra patriotiskajiem pasākumiem un Nacionālo bruņoto spēku orķestra 25. gadadienas koncertiem orķestra kameransambļi: tubu kvartets un "Jautrais sekstets" klausītājiem ir sagatavojuši jaunu programmu, kurā orķestra mūziķi var nodoties kamermūzikai – spēlēt un izpausties pilnīgi citos mūzikas žanros un ritmos. Jaunajā programmā varēs dzirdēt populārus skaņdarbus atraktīvos ritmos un Ziemassvētku melodijas neparastos aranžējumos.

Tubu kvarteta, kura sastāvā ir divi eifoniji un divas tubas, līdzsvarotajā un apgarotajā izpildījumā skanēs oriģinālmūzika. Savukārt "Jautrajā sekstetā" apvienojušies domubiedri, kuru atraktivitāte un enerģija izpaudīsies trompetes, vibrofona, basģitāras, tubas un sitaminstrumentu spēlē. Koncertos klausītājiem būs iespēja piedalīties arī skaņdarbu atskaņošanā kā sitaminstrumentālistiem. Koncerti iecerēti kā pozitīvu emociju meistardarbnīca klausītājiem.

Turpinot Latvijas armijas tradīcijas, ieeja koncertos – bez maksas.

Nacionālo bruņoto spēku orķestris izveidots 1991. gada decembrī ar toreizējā aizsardzības ministra Tālava Jundža un kultūras ministra Raimonda Paula gādību. Orķestra galvenie uzdevumi ir Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālais noformējums, augsti stāvošu ārvalstu amatpersonu valsts vizīšu nodrošināšana ar muzikālo noformējumu, vēstnieku akreditācijas ceremoniju muzikālais noformējums Rīgas pilī, ārvalstu kara kuģu sagaidīšanas un pavadīšanas ceremonijas.

Nacionālo bruņoto spēku orķestra priekšnieks un galvenais diriģents ir pulkvežleitnants Dainis Vuškāns.

Kapteine Mairita Senkevicina
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI