DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Drošības policija aiztur LR pilsoni par iespējamu prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2016. gada 6. septembrī Drošības policija aizturēja Latvijas Republikas pilsoni, kurš tiek turēts aizdomās par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā. Kriminālprocess pret minēto personu tika uzsākts 2015. gada novembrī pēc Krimināllikuma 77¹. pantā “Prettiesiska piedalīšanās bruņotā konfliktā” paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

016. gada vasarā Drošības policija ieguva informāciju, ka minēto Latvijas pilsoni ir aizturējušas Turcijas varas iestādes, kas š.g. septembrī pieņēma lēmumu par šīs personas deportēšanu. Pēc deportācijas no Turcijas Drošības policija konvojēja aizdomās turēto uz Latviju, kur viņš tika aizturēts.

Pamatojoties uz kriminālprocesa gaitā iegūtajiem pierādījumiem, procesa virzītājs aizturētajam Latvijas pilsonim ir piemērojis aizdomās turētā statusu pēc Krimināllikuma 77¹. pantā paredzētajām noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, tas ir, par aktīvu piedalīšanos ārpus Latvijas Republikas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā. Aizdomās turētajam šobrīd kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums. Jāatzīmē, ka šis ir pirmais gadījums, kad ir aizturēta persona, kura tiek turēta aizdomās par prettiesisku iesaistīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā.

Drošības policija atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI