DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Starptautiskajā lidostā “Rīga” notiks pretterorisma mācības “Ikars 2016”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No ceturtdienas, 8. septembra vakara līdz 9. septembra rītam Starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā notiks plaša mēroga pretterorisma mācības “Ikars 2016”. Mācību mērķis ir pārbaudīt pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis teroristu uzbrukums civilās aviācijas objektam.

Mācības organizē Drošības policija sadarbībā ar Starptautisko lidostu "Rīga" un citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām. Mācības neietekmēs lidostas darbību un reisu ielidošanu vai izlidošanu no Starptautiskās lidostas "Rīga". Tās notiks vakarā, lai iespējami mazāk ietekmētu Rīgas un Mārupes iedzīvotāju un viesu ikdienas gaitas.

Mācībās piedalīsies Drošības policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Ģenerālprokuratūras, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Latvijas gaisa satiksmes, Civilās aviācijas aģentūras, kā arī Starptautiskās lidostas "Rīga" un aviokompānijas airBaltic pārstāvji. Ķīlnieku lomas mācībās atveidos Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas un Valsts policijas koledžas kadeti. Kopumā mācībās piedalīsies aptuveni 500 personas. Mācību laikā ir plānota dažādu institūciju materiāltehnisko resursu izvēršana un izspēlēts scenārijs, kas ļaus pārbaudīt gan iesaistīto institūciju spējas reaģēt teroristu uzbrukuma gadījumā, gan savstarpējo sadarbību šādu incidentu laikā. Plānotās mācības nav saistītas ar izmaiņām terorisma draudu situācijā Latvijā. Drošības policijas vērtējumā terorisma draudu līmenis mūsu valstī joprojām saglabājas zems.

Drošības policija regulāri sadarbībā ar citām pretterorisma pasākumos iesaistītajam institūcijām organizē dažāda mēroga pretterorisma mācības, kurās tiek pārbaudītas spējas reaģēt uz atšķirīgiem terorisma incidentiem. Pamatojoties uz mācību rezultātā gūtajiem secinājumiem, tiek pilnveidoti rīcības mehānismi un sadarbības procedūras, lai nodrošinātu iespējami labāku pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju gatavību reaģēt terorisma draudu gadījumā. Iepriekš tik plaša mēroga pretterorisma mācības notika 2014. gadā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā, kad tika pārbaudīta pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis uzbrukums cilvēku masveida pulcēšanās objektam.

Drošības policijas preses sekretāre
Līga Pētersone

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI