DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1
1
1

Mobilā lietotne Kadastrs.lv saņem starptautisku novērtējumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vakar, 2016. gada 29. jūnijā, pasaules līderis ģeotelpiskās informācijas sistēmu (ĢIS) tehnoloģijās Esri savā ikgadējā konferencē, kas notika Sandjego, Kalifornijā, apbalvoja Valsts zemes dienestu (VZD) ar speciālo sasniegumu balvu ĢIS tehnoloģiju izmantošanā (Special Achievement in GIS Award).

VZD tika izraudzīts kā viens no 300 000 balvas pretendentiem, vērtējot tā inovatīvo pieeju ĢIS tehnoloģiju pielietojumā, tai skaitā datu apstrādē, ģeotelpiskās informācijas vizualizēšanā un ģeotelpisko datu izplatīšanā.

"Speciālā sasniegumu balva ĢIS tehnoloģiju izmantošanā izveidota ar nozīmīgu mērķi," konferencē teica Esri dibinātājs un prezidents Džeks Dangermonds (Jack Dangermond). "Ar šo balvu Esri izsaka atzinību organizācijām, kas izmanto mūsu tehnoloģijas, lai pilnveidotu pasauli. Izceļot labākos sasniegumus, ieguvēji ir visi ĢIS tehnoloģiju lietotāji, un tā ir vērtība."

Esri balvu VZD saņēma par  datu publicēšanas mobilo risinājumu – lietotni Kadastrs.lv. Lietotnes unikalitāti raksturo teksta datu sasaiste ar kartes objektiem, vairāku valsts informācijas sistēmu datu pieejamība vienā lietotnē savstarpēji integrētā veidā (Kadastrs, Valsts adrešu reģistrs, VZD pasūtījumu apstrādes informācijas sistēma u.c.), valsts informācijas sistēmu datu publicēšana mobilajā lietotnē tiešsaistē no datu bāzēm, dažādu karšu slāņu ar apakšslāņiem pieejamība, vairāku karšu slāņu savstarpējā integrācija, lietotāja atrašanās vietas noteikšana un pieeja kadastra datiem konkrētajā vietā.

Mobilo lietotni bez maksas var lejupielādēt ikviens iOS, Android un WindowsPhone platformu lietotājs. Pagājušā gada nogalē aplikācija saņēma arī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) balvu "Platīna pele 2015", kā arī Lattelecom atzinību par labāko risinājumu uzņēmējdarbībai un portāla Delfi.lv lasītāju simpātiju balvu.

Mobilās lietotnes Kadastrs.lv izveide bija viena no ERAF līdzfinansētā projekta "Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide" aktivitātēm.

"Esri balva Valsts zemes dienestam ir liels pagodinājums, ko uztveram kā novērtējumu starptautiskā mērogā un atzinību mūsu ieguldītajam darbam VZD uzturēto datu pieejamības veicināšanā," atzīst VZD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga. "Esri ĢIS tehnoloģijas ir bijis viens no priekšnoteikumiem sekmīgai projekta "Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide" realizācijai."

VZD ir viena no 167 organizācijām, kas šogad saņēma Esri speciālo sasniegumu balvu ĢIS tehnoloģiju izmantošanā. Balvas pasniegšana ir ikgadēja Esri iniciatīva, un kandidātus balvai Esri atlasa dažādos pasaules reģionos, meklējot labākās prakses piemērus visapkārt pasaulei.

Par Valsts zemes dienestu

Valsts zemes dienests (VZD) tiešās pārvaldes valsts iestāde, kas savas kompetences ietvaros pārzina zemes kā nacionālās bagātības un ar to saistīto objektu valsts uzskaiti un pārraudzību, lai nodrošinātu tās sekmīgu izmantošanu un aizsardzību. Valsts zemes dienests uztur vairākas valsts nozīmes informācijas sistēmas un datubāzes, no kurām nozīmīgākās ir Nekustamā īpašuma valsts informācijas sistēma un Valsts adrešu reģistrs. VZD nodrošina ar datu uzkrāšanu un izplatīšanu saistītus pakalpojumus piecās reģionālajās nodaļās un klientu apkalpošanas centros, kā arī uztur datu publicēšanas un e-pakalpojumu portālu un mobilo lietotni Kadastrs.lv. Vairāk www.vzd.gov.lv.

Par Esri

Esri darbojas kopš 1969. gada, un šajā laikā ir kļuvis par pasaules līderi ģeotelpiskās informācijas tehnoloģiju (ĢIS) jomā. Esri programmatūru izmanto vairāk nekā 350 tūkstoši organizāciju visa pasaulē, ieskaitot 200 lielākās pilsētas ASV, lielāko daļu nacionālo valdību un vairāk nekā 7 000 koledžu un universitāšu. Ar Esri risinājumiem strādā lietotāji uz vairāk nekā viena miljona datoru un tūkstoši serveru. Esri nodrošina pasaules kartēšanas un ģeotelpiskās analīzes mugurkaulu. Esri ir vienīgais piegādātājs, kas sniedz pilnu spektru tehnisko risinājumu datoru, mobile ierīču, serveru un interneta platformu nodrošināšanai. Vairāk esri.com/news.  

Sandra Vīgante, sabiedrisko attiecību vadītāja
Valsts zemes dienests

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI